În contextul și a unor corecții severe pe bursele mari ale lumii, indicele celor mai tranzacționate acțiuni românești a bătut în retragere.
În acord cu politica sa, producătorul de vinuri Purcari distribuie aproape jumătate din profitul net al anului trecut sub formă de dividende.
Bursele europene au scăzut vineri după ce președintele american Donald Trump a sugerat că va impune taxe vamale de 50% asupra produselor importate din țările Uniunii Europene începând cu 1 iunie și a dat de înțeles că negocierile comerciale între Washington și Bruxelles sunt în impas, transmite AFP.
Cotațiile dobânzilor pe termen scurt din piața interbancară au crescut abrupt astăzi, cu până la 1,5 puncte procentuale, mișcare venită în absența unor presiuni vizibile pe cursul de schimb.
Monedele de un cent vor înceta să mai fie produse în SUA anul viitor, a confirmat Departamentul Trezoreriei. Aceasta marchează eliminarea treptată a monedelor, cunoscute sub numele de penny, care sunt în circulație de mai bine de două secole, transmite BBC.
Cea mai mare despăgubire achitată anul trecut în baza unei asigurări de călătorie de către o companie membră a Uniunii Naționale a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR) a fost de aproximativ 60.000 de euro, mai mare cu peste 33% față de recordul din 2023.
Cursul valutar oficial, de referință, anunțat vineri de BNR a ajuns la 5,0550 lei pentru un euro, față de 5,0564 lei înregistrat joi.
Uniunea Europeană ar urma să amâne din nou, până la 1 ianuarie 2027, reglementările bancare globale Basel III – care includ norme mai stricte privind capitalul băncilor, așteptând mai multă claritate privind planurile administrației SUA de a reglementa sectorul său financiar, au declarat pentru agenția de știri Reuters surse care au dorit să-și păstreze anonimatul.
Indicele ROBOR la 3 luni a crescut la 7,28%, de la 7,27% Indicele ROBOR la 3 luni este cel în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei.
Vânzările masive de titluri de stat americane și creșterea rapidă a randamentelor pe termen lung au declanșat un val de reevaluări în rândul investitorilor, care încep să pună sub semnul întrebării statutul tradițional al obligațiunilor SUA de ”active sigure”, relatează CNBC.