Dolarul american scde luni dimineața față de toate monedele și a ajuns la o cotație de 1,15$ pentru 1 Euro (4,32 de lei/1$). Potrivit Reuters, încrederea investitorilor în economia SUA a primit încă o lovitură din cauza atacurilor președintelui Donald Trump la adresa Rezervelor Federale (Fed), care pun sub semnul întrebării independența băncii centrale.
Serviciul Fiscal Intern al SUA (IRS) se confruntă cu o criză fără precedent, spun avocații fiscali.
Un număr tot mai mare de americani înstăriți își deschid conturi bancare în Elveția, în cadrul unei tendințe de ”dezamericanizare” a portofoliilor, potrivit investitorilor și instituțiilor bancare elvețiene, relatează CNBC.
Președintele Donald Trump ia în considerare demiterea președintelui Rezervei Federale, Jerome Powell, potrivit consilierului economic al Casei Albe, Kevin Hassett, care a declarat că ”președintele și echipa sa continuă să analizeze această chestiune”, transmite Reuters.
Simtel, grup de inginerie și tehnologie, anunță contractarea a două finanțări de la Banca Transilvania pentru finalizarea parcului fotovoltaic de la Giurgiu. Acestea constau într-un credit de investiții în valoare de 16 milioane de euro și un credit punte în valoare de 60,6 milioane de lei.
Grupul 4finance vinde TBI Bank, prezentă și în România, către fondul american de investiții Advent International, una din cele mai mari firme de private equity din lume, fondată în 1984 și având astăzi în administrare active de aproape 100 miliarde dolari.
Banca spaniolă Banco Santander a depășit gigantul elvețian UBS, devenind cea mai valoroasă bancă din Europa continentală după capitalizarea de piață, în contextul în care tarifele comerciale impuse de SUA generează turbulențe în sectorul bancar european, relatează CNBC.
Piețele bursiere europene au închis aproape neschimbate joi, după ce Banca Centrală Europeană a decis, conform așteptărilor, să reducă dobânda de politică monetară cu 25 de puncte de bază, pe fondul îngrijorărilor legate de perspectivele economice ale zonei euro și incertitudinile privind comerțul global și tarifele, transmite Reuters.
Pe măsură ce America preia conducerea în politica de susținere a criptomonezilor, această simpatie cuprinde și Europa. Chiar și Germania – unde înainte s-au luat măsuri stricte împotriva monedelor digitale – tonul s-a schimbat complet.
Deși piața a fost în relativă inerție la nivelul indicilor, volumele au fost mari, date de tranzacții excepționale.