Achiziția unui startup de criptomonede, de 1,2 miliarde dolari, anulată după un an

 Achiziția unui startup de criptomonede, de 1,2 miliarde dolari, anulată după un an
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 aug 2022

O mare companie americană de servicii financiare crypto anunțase în mai 2021, când piața activelor digitale era sus, că voia să cumpere un startup din domeniu, la o valoare de 1,2 miliarde de dolari, dar acum, când piața criptomonedelor s-a redus, și-a anulat tranzacția, invocând motive contractuale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

Galaxy Digital este o mare companie americană de servicii financiare și management de investiții în sectorul activelor digitale, criptomonedelor și tehnologiei blockchain. În 5 mai 2021, firma a anunțat că voia să cumpere BitGo, un startup din Silicon Valley, care oferă investitorilor instituționali de pe piața crypto soluții de lichidități, custodie și securitate, arată StartUp Cafe.

EXCLUSIV FOTO Fressnapf, cel mai mare retailer european de produse pentru animale de companie, a deschis primul magazin în România și intră în concurență cu Animax. Campanie de recrutare CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Fressnapf, cel mai mare retailer european de produse pentru animale de companie, a deschis primul magazin în România și intră în concurență cu Animax. Campanie de recrutare

Tranzacția a fost evaluată la 1,2 miliarde de dolari, la vremea aceea, când prețul unui Bitcoin sărea de 53.000 de dolari.

Luni, când BTC se tranzacționează puțin peste 24.000 de dolari, Galaxy anunță oficial că renunță să mai cumpere BitGo. Motivul invocat de Galaxy este că startup-ul BitGo nu i-a furnizat declarațiile financiare auditate pentru anul 2021, până la termenul convenit, de 31 iulie 2022.

„Nu se plătește niciun comision de anulare (a achiziției), în legătură cu această anulare” - a precizat Galaxy, într-un comunicat oficial.

Compania cu sediul la New York a mai anunțat că vrea să se mute în statul american Delaware, cunoscut ca un fel de „paradis fiscal” pentru corporații. De asemenea, Galaxy Digital vrea să se listeze pe bursa Nasdaq.

viewscnt
Afla mai multe despre
criptomonede
galaxy digital
bitgo