Acordul dintre Italia și UE pentru bugetul din 2019 reduce capacitatea Bruxelles-ului de a impune disciplină fiscală

Acordul dintre Italia și UE pentru bugetul din 2019 reduce capacitatea Bruxelles-ului de a impune disciplină fiscală
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 dec 2018

Acordul de compromis convenit de Italia cu autoritățile UE pentru bugetul din 2019 slăbește capacitatea Bruxelles-ului de a presa membrii zonei euro să respecte reglementările din domeniul fiscal, a afirmat președintele Bundesbank, banca centrală din Germania, Jens Weidmann, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Promisiunea inițială de a reduce deficitul a fost compromisă”, a declarat Weidmann publicației Welt am Sonntag.

În opinia acestuia, va fi mai dificil pentru Comisie și alte guverne să insiste în viitor pentru menținerea unor finanțe publice solide, scrie News.ro.

Metrourile vor circula după un program special, începând de astăzi CITEȘTE ȘI Metrourile vor circula după un program special, începând de astăzi

Italia și Comisia Europeană au ajuns la un acord miercuri, evitând adoptarea unor măsuri disciplinare împotriva guvernului de la Roma, după luni de zile de neînțelegeri care au dus la scăderea acțiunilor și obligațiunilor de stat.

Potrivit acordului, Italia a redus ținta inițială a deficitului bugetar, de 2,4% din PIB, la 2,04% din PIB. Totodată, estimarea de creștere economică pentru anul viitor a fost revizuită de la 1,5% la 1%.

viewscnt
Afla mai multe despre
italia
buget
ue