Acordul dintre Italia și UE pentru bugetul din 2019 reduce capacitatea Bruxelles-ului de a impune disciplină fiscală

Acordul dintre Italia și UE pentru bugetul din 2019 reduce capacitatea Bruxelles-ului de a impune disciplină fiscală
scris 24 dec 2018

Acordul de compromis convenit de Italia cu autoritățile UE pentru bugetul din 2019 slăbește capacitatea Bruxelles-ului de a presa membrii zonei euro să respecte reglementările din domeniul fiscal, a afirmat președintele Bundesbank, banca centrală din Germania, Jens Weidmann, transmite Reuters.

”Promisiunea inițială de a reduce deficitul a fost compromisă”, a declarat Weidmann publicației Welt am Sonntag.

În opinia acestuia, va fi mai dificil pentru Comisie și alte guverne să insiste în viitor pentru menținerea unor finanțe publice solide, scrie News.ro.

Metrourile vor circula după un program special, începând de astăzi CITEȘTE ȘI Metrourile vor circula după un program special, începând de astăzi

Italia și Comisia Europeană au ajuns la un acord miercuri, evitând adoptarea unor măsuri disciplinare împotriva guvernului de la Roma, după luni de zile de neînțelegeri care au dus la scăderea acțiunilor și obligațiunilor de stat.

Potrivit acordului, Italia a redus ținta inițială a deficitului bugetar, de 2,4% din PIB, la 2,04% din PIB. Totodată, estimarea de creștere economică pentru anul viitor a fost revizuită de la 1,5% la 1%.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
italia
buget
ue