Acționarii London Stock Exchange vor vota fuziunea cu bursa de la Frankfurt după referndumului legat de Brexit

Acționarii London Stock Exchange vor vota fuziunea cu bursa de la Frankfurt după referndumului legat de Brexit
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 18 mai 2016

Acționarii London Stock Exchange (LSE), operatorul piaței de capital de la Londra vor supune la vot în luna iulie o eventuală fuziune cu Deutsche Boerse, proprietarul bursei de la Frankfurt, după referndumul în urma căruia britanicii vor decide dacă rămân sau nu în Uniunea Europeană (UE), programat pe 23 iunie, informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Cele două burse continuă să facă progrese solide cu pregătirea documentelor relevante pentru acționari pentru fuziunea recomandată", afirmă LSE și and Deutshe Boerse, într-o notă comună.

Termenul limită până la care acționarii Deutsche Boerse trebuie să își exprime punctual de vedere cu privire la fuziunea cu LSE este tot luna iulie.

În martie, Deutsche Boerse și London Stock Exchange au ajuns la un acord de fuziune, în urma tranzacției urmând să fie creat un operator bursier în valoare de peste 30 de miliarde de dolari.

Microsoft avertizează că ar putea reduce investițiile în Marea Britanie în cazul unui Brexit CITEȘTE ȘI Microsoft avertizează că ar putea reduce investițiile în Marea Britanie în cazul unui Brexit

Compania care va lua naștere în urma fuziunii se va numi UK TopCo și va fi deținută în proporție de 54,4% de acționarii Deutsche Boerse, restul de 45,6% revenind acționarilor LSE.

Tranzacția va avea loc integral prin schimb de acțiuni, iar acționarii LSE vor primi 0,4421 de acțiuni la UK TopCo pentru fiecare acțiune veche, în timp ce acționarii Deutsche Boerse vor primi câte un titlu la noua companie pentru fiecare titlu deținut în prezent la operatorul bursei germane.

Ca urmare a fuziunii, cele două companii ar urma să își reducă cheltuielile cu peste 300 de milioane de euro. Reducerile de costuri ar urma să aibă loc treptat, pe parcursul mai multor ani.

LSE și Deutsche Boerse au confirmat încă de la finele lunii februarie că poartă discuții avansate în vederea unei fuziuni. Tranzacția va da naștere unui operator bursier european capabil să concureze cu rivalii din SUA și Asia.

Profit.ro organizează, în 23-24 mai, la Hotel Sheraton, sala Platinum, cu începere de la ora 9.00, prima ediție Profit Financial Forum, un eveniment în care sunt invitați reprezentanții instituțiilor de supraveghere și reglementare, ai asociațiilor profesionale din domeniul bacar și asigurări, șefi de bănci, fonduri de investiții, reprezentanți ai pieței de capital, pentru a dezbate viitorul piețelor financiare.

Pentru detalii și înregistrări, click AICI

viewscnt
Afla mai multe despre
lse
deutsche boerse
burse
fuziune
frankfurt
brexit
referendum