Acțiunile americane au scăzut brusc, după 3 zile de creșteri. Declin de peste 13% pentru Disney

Acțiunile americane au scăzut brusc, după 3 zile de creșteri. Declin de peste 13% pentru Disney
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 10 nov 2022
Acțiunile americane au scăzut brusc miercuri, după 3 zile de creșteri, în condițiile în care rezultatele alegerilor de la jumătatea mandatului nu au oferit un răspuns clar cu privire la cine va controla Congresul. De asemenea, o scădere pe piața criptomonedelor a tras în jos apetitul pentru risc al investitorilor.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Disney a scăzut cu 13,2%, după ce gigantul din domeniul divertismentului a ratat estimările analiștilor.
INFOGRAFICE 42% din totalul companiilor de impact sunt companii restructurabile sau în insolvență iminentă CITEȘTE ȘI INFOGRAFICE 42% din totalul companiilor de impact sunt companii restructurabile sau în insolvență iminentă

Indicele S&P 500 a pierdut 2,1%, închizând la 3.748,57 puncte, și a șters cea mai mare parte din câștigul obținut în ultimele 3 zile.Dow Jones a scăzut cu 2%, la 32.513,94 puncte, în timp ce Nasdaq s-a prăbușit cu 2,5%, la 10.353,17.puncte.

Investitorii sunt, de asemenea, îngrijorați înaintea raportului privind indicele prețurilor de consum din octombrie, care va fi publicat astăzi. Economiștii intervievați de Dow Jones anticipează că indicele prețurilor de consum a crescut cu 7,9% față de anul precedent, puțin mai lent față de avansul din septembrie, de 8,2%.
 
"Inflația este inamicul numărul unu al Rezervei Federale, iar dacă indicele prețurilor de bază crește, cred că piața va avea o reacție negativă", a declarat Johan Grahn, de la Allianz Investment Management, citat de CNBC.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
wall street
s&p 500
burse sua