Acțiunile americane, impulsionate de raportul privind inflația

Acțiunile americane, impulsionate de raportul privind inflația
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 11 mai 2023
Acțiunile și obligațiunile americane au crescut miercuri, după datele care au arătat că inflația s-a temperat pentru a zecea lună consecutiv. 
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast
 
Prețurile de consum au crescut cu 4,9% în aprilie față de anul trecut, față de avansul de 5% din martie. A fost prima dată în doi ani când rata anualăa  inflației  coborât cu 5%. Creșterea prețurilor  în ritm lunar a fost de 0,4%, în conformitate cu așteptările economiștilor.

Holde Agri Invest obține un credit sindicalizat CITEȘTE ȘI Holde Agri Invest obține un credit sindicalizat

Indicele S&P 500 a crescut cu 0,4%, în timp ce Nasdaq Composite a crescut cu 1%. Dow Jones Industrial Average a scăzut în mare parte a ședinței de tranzacționare și a încheiat în scădere cu 30,48 puncte, sau 0,1%.

Randamentul titlurilor de Trezorerie pe 10 ani a scăzut brusc după datele privind inflația.
 
"Inflația ar trebui să continue să scadă în următoarele câteva luni, dar să revină la 2% va fi mult mai greu, având în vedere rezistența pieței muncii", a declarat Ed Moya, analist senior de piață la Oanda.
viewscnt
Afla mai multe despre
s&p 500
actiuni
wall street