Acțiunile americane scad, trase în jos de sectorul tehnologic. Apple extinde declinul

Acțiunile americane scad, trase în jos de sectorul tehnologic. Apple extinde declinul
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 7 sep 2023

Acțiunile americane scad, trase în jos de sectorul tehnologic, în contextul în care investitorii evaluează modul în care o eventuală interzicere a utilizării telefoanelor Apple în sectorul public din China ar putea afecta alte segmente ale industriei americane de profil.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

China intenționează să extindă interdicția de utilizare a iPhone-urilor la departamentele sensibile din cadrul agențiilor guvernamentale și la companiile de stat, un semn al provocărilor tot mai mari pentru Apple pe cea mai mare piață a sa externă și unul dintre centrele majore de producție globală, potrivit unor surse citate de Bloomberg.

Mai multe agenții guvernamentale chineze au început să dea instrucțiuni personalului să nu-și aducă dispozitivele la serviciu, au declarat sursele menționate, aparent confirmând informațiile relatate miercuri de Wall Street Journal.

Fondul Proprietatea coboară la cea mai redusă valoare din istoria sa CITEȘTE ȘI Fondul Proprietatea coboară la cea mai redusă valoare din istoria sa

Acțiunile Apple s-au depreciat cu până la 5,1% în prima parte a tranzacțiilor, înainte să recupereze din pierderi. Miercuri, titlurile companiei au înregistrat un recul de 3,6%.

În jurul orei 19:00 astăzi (ora României), Apple consemna un declin de 3,3%, până la prețul de 176,95 dolari.

Acțiunile furnizorilor companiei, printre care Qualcomm și Broadcom, s-au prăbușit cu până la 7%, în timp ce giganți precum Tesla și Nvidia au scăzut cu peste 2%.

Indicele Nasdaq Composite, cu expunere ridicată pe tehnologie, se deprecia cu 1,2% la ora menționată. S&P 500 înregistra un declin de 0,4%, în timp ce Dow Jones a avansat ușor, cu 0,2%.

"Nasdaq se scufundă, în condițiile în care un Măr prost strică o grămadă de acțiuni tehnologice megacap", a comentat Edward Moya, analist senior de piață la Oanda.

"Povestea de creștere a Apple se bazează foarte mult pe China, iar dacă represiunea de la Beijing se intensifică, acest lucru ar putea reprezenta o mare problemă pentru o grămadă de alte mari companii de tehnologie care depind de China", potrivit analistului Oanda. 

Sentimentul investitorilor de pe Wall Street este afectat și de datele privind evoluția cererilor de șomaj din SUA, care au consolidat așteptările potrivit cărora Rezerva Federală va menține dobânzile ridicate mai mult timp decât se estima.

Cererile noi de ajutor de șomaj au scăzut cu 13.000 săptămâna trecută, la 216.000, cel mai redus nivel de la mijlocul lunii februarie, într-un semn că piața muncii rămâne robustă.

"Da, economia a încetinit și inflația s-a răcit, dar ocuparea forței de muncă continuă să fie un ghimpe în coasta Fed (...). Este posibil ca Fed să fie pregătită să lase ratele dobânzilor neschimbate la sfârșitul acestei luni, dar nu este nici pe departe gata să renunțe la poziția sa privind menținerea ratelor mai mari pentru mai mult timp", apreciază Mike Loewengart, analist la Morgan Stanley Global Investment Office, citat de MarketWatch.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni sua
bursa wall street
fed
majorare dobanzi fed
apple
interdictie iphone china