Oficialii chinezi nu mai au voie să folosească telefoane iPhone la lucru

Oficialii chinezi nu mai au voie să folosească telefoane iPhone la lucru
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 sep 2023

China a ordonat oficialilor din cadrul agențiilor Guvernului central să nu mai utilizeze la lucru telefoane iPhone precum și dispozitive ale altor producători străini și, de asemenea, le-a interzis să mai aducă astfel de dispozitive la birou, a informat miercuri The Wall Street Journal, care citează surse din apropierea acestui dosar.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Angajații de la "unele" agenții guvernamentale au primit instrucțiuni, via grupuri de chat precum și la ședințe, să înceteze să mai aducă la birou astfel de dispozitive, însă deocamdată nu este clar care este amploarea acestor interdicții, susține WSJ.

FOTO Sony a prezentat flagship-ul Xperia 5 V. Cât va costa CITEȘTE ȘI FOTO Sony a prezentat flagship-ul Xperia 5 V. Cât va costa

În ultimii ani, autoritățile chineze au devenit mai preocupate de aspectele ce țin de securitatea datelor și au adoptat noi legi și cerințe regulatorii pentru companii. În luna mai a acestui an, autoritățile de la Beijing au îndemnat marile companii de stat să joace un rol important în campania de a atinge auto-suficiența în tehnologie, majorând astfel miza în cursa tehnologică cu SUA, scrie Agerpres.

Tensiunile dintre primele două economii ale lumii sunt la un nivel ridicat pe măsură ce Washingtonul și aliații săi încearcă să blocheze accesul Chinei la echipamentele vitale care sunt necesare pentru ca industria chineză a cipurilor să rămână competitivă, iar Beijingul restricționează livrările din partea unor mari companii americane precum producătorul de avioane Boeing și producătorul de cipuri Micron Technology.

Telefoanele Apple sunt foarte populare în China, care este cea mai mare piață internațională pentru grupul american, în pofida resentimentelor față de eforturile Washingtonului de a limita avansul Chinei în domeniul tehnologiei. Telefoanele iPhone se numără printre cele mai vândute telefoane din China și sunt ceva obișnuit atât în sectorul guvernamental cât și în cel privat. 

viewscnt
Afla mai multe despre
iphone
china