Acțiunile băncilor italiene sunt în creștere după negocierile privind preluarea Banca Monte dei Paschi

Acțiunile băncilor italiene sunt în creștere după negocierile privind preluarea Banca Monte dei Paschi

Sursa foto: www.giornalettismo.com

Profit.ro
Profit.ro
scris 14 mar 2016

Acțiunile băncilor italiene au crescut luni la Bursa de la Milano, pe fondul perspectivelor privind un posibil acord de salvare pentru Banca Monte dei Paschi di Siena SpA, transmit Bloomberg și Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Titlurile Banca Monte dei Paschi di Siena SpA au înregistrat cel mai semnificativ avans din ultimele șase săptămâni, după ce publicația Repubblica a anunțat că premierul italian Matteo Renzi face presiuni asupra altor bănci să ia în considerare preluarea BMPS.

Luni dimineață, acțiunile Banca Monte dei Paschi di Siena, al treilea grup bancar italian, au urcat cu 13%, apoi s-au tranzacționat în creștere cu 7%, la 0,61 euro, ceea ce a dus declinul titlurilor din acest an la 47%.

Printre posibilii cumpărători avuți în vedere de Guvernul de la Roma se află Intesa Sanpaolo SpA și Cassa Depositi e Prestiti, alături de alte fundații italiene, a anunțat luni ziarul italian, fără a preciza sursa informației.

ANRE discută marți refuzul de a acorda RCS&RDS licențe de distribuție de electricitate CITEȘTE ȘI ANRE discută marți refuzul de a acorda RCS&RDS licențe de distribuție de electricitate

Găsirea unui cumpărător pentru Monte Paschi va continua să fie o problemă dificilă atât timp cât nivelul expunerii băncii nu este redus. Actualele temeri privind o potențială rezoluție a Monte Paschi și riscurile sistemice cu care s-ar putea confrunta băncile italiene sunt prea mult scoase în evidență, a apreciat analistul Antonio Guglielmi de la Mediobanca.

Anul acesta, acțiunile băncilor băncilor italiene au înregistrat scăderi semnificative la Bursa de la Milano, după ce creditorii au anunțat că li s-au solicitat informații de la Banca Centrală Europeană (BCE) privind portofoliile lor de credite neperformante.

Cele mai mari bănci italiene, UniCredit și Intesa Sanpaolo, sunt prezente și pe piața din România. 

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
banca monte dei paschi
bursa de la milano
sanpaolo spa
cassa depositi e prestiti