Deutsche Bank a majorat salariile pentru a compensa parțial scăderea cu 17% a bonusurilor

Deutsche Bank a majorat salariile pentru a compensa parțial scăderea cu 17% a bonusurilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 mar 2016

Deutsche Bank a majorat nivelul plăților fixe acordate angajaților pentru a compensa parțial scăderea cu 17% a bonusurilor, a anunțat luni șeful celui mai mare grup bancar german, John Cryan, într-un interviu acordat publicației Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Deutsche Bank vrea să-și recompenseze angajații pentru că au ajutat la obținerea unor rezultate operaționale solide. "Nu putem să-i facem responsabili pe toți colegii de greșelile din trecut", a explicat Cryan.

Nivelul bonusurilor a fost redus la 2,4 miliarde de euro, de la 2,7 miliarde de euro, a adăugat șeful băncii germane. Acesta a dat vina pe schimbarea în Germania a legislației privind insolvența pentru scăderea încrederii investitorilor în bancă. "Aceste modificări i-au făcut pe mulți investitori să-și piardă încrederea și nu am reușit să le comunicăm aceste aspecte tehnice într-un mod clar", a afirmat Cryan.

În ianuarie, agenția de evaluare financiară Moody's a retrogradat ratingul Deutsche Bank după ce Germania a modificat legislația privind insolvența, impunând pierderi mai ridicate pentru o serie de instrumente financiare complexe.

Numărul restanțierilor la bănci și IFN-uri a crescut la aproape 714.000, în ianuarie CITEȘTE ȘI Numărul restanțierilor la bănci și IFN-uri a crescut la aproape 714.000, în ianuarie

John Cryan nu a exclus posibilitatea unei majorări a capitalului băncii deși a dat asigurări că Deutsche Bank poate îndeplini cerințele privind capitalul fără alte măsuri.

De la începutul anului, acțiunile Deutsche Bank au înregistrat o scădere semnificativă, după ce în ianuarie banca a raportat pierderi de 6,8 miliarde de euro pentru 2015. Scăderea a continuat după apariția unor îngrijorări cu privire al capacitatea băncii de a putea plăti o serie de instrumente financiare complexe care ajung la maturitate în data de 30 aprilie.

În februarie, Deutsche Bank a anunțat că va răscumpăra obligațiuni în valoare de aproximativ cinci miliarde de euro, în încercarea de a-i liniști pe investitori cu privire la situația sa financiară. 

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
deutsche bank
john cryan