Acțiunile europene au atins un maxim istoric, după recordurile recente de pe Wall Street

Acțiunile europene au atins un maxim istoric, după recordurile recente de pe Wall Street
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 22 feb 2024
Acțiunile europene au atins astăzi un nivel record, după maximele recente de pe Wall Street, pe măsură ce optimismul privind creșterea economică și o potențială relaxare a politicii monetare au încurajat investitorii.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Indicele Stoxx Europe 600 a urcat cu 0,9%, până la 495,71 puncte, depășind precedentul său maxim istoric, atins în ianuarie 2022. Câștigurile de joi au fost alimentate de acțiunile din sectorul tehnologic, după ce Nvidia prezentat o nouă prognoză de vânzări impresionantă.
2Performant Network își majorează afacerile cu o treime CITEȘTE ȘI 2Performant Network își majorează afacerile cu o treime

La fel ca în SUA, concentrarea randamentelor a fost o temă importantă în Europa în ultima vreme, doar patru acțiuni reprezentând 65% din câștigurile indicelui de referință de la începutul anului.

Producătorul de echipamente de cipuri ASML Holding, producătorul danez de medicamente Novo Nordisk, gigantul german de software SAP și producătorul francez de bunuri de lux LVMH au înregistrat câștiguri de două cifre în 2024.
 
Dincolo de industriile individuale, semnele unei economii globale rezistente încurajează sentimentul investitorilor. În același timp, pariurile că băncile centrale mondiale vor începe să reducă ratele dobânzilor în cursul acestui an susțin, de asemenea, creșterea acțiunilor și au trimis deja indicele de referință S&P 500 din SUA la un nivel record.
 
Evaluările ridicate ale celor mai performante companii europene sunt "parțial justificate de creșterea superioară a profiturilor, de un bilanț puternic și de un avantaj competitiv durabil", a declarat acesta.
 
Încrederea în acțiunile din domeniul luxului revine, de asemenea, în condițiile în care vânzările bune ale LVMH au determinat creșteri mai ample.
 
viewscnt
Afla mai multe despre
stoxx 600
wall street
s&p 500
burse sua
actiuni