Acțiunile europene încep săptămâna în creștere, după un nou record în SUA

Acțiunile europene încep săptămâna în creștere, după un nou record în SUA
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 12 feb 2024
Acțiunile europene au început săptămâna în creștere, după ce indicele american S&P 500 a închis vineri la un nou maxim record, pe fondul optimismului privind o eventuală reducere a dobânzilor de către Rezerva Federală.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Indicele paneuropean Stoxx 600 crește cu 0,48% în jurului orei 10:300, ora României.
Finqware are primul an de profit din automatizarea operațiunilor financiare ale companiilor CITEȘTE ȘI Finqware are primul an de profit din automatizarea operațiunilor financiare ale companiilor

Acțiunile imobiliare, sensibile la ratele de dobândă, au cele mai bune evoluții, în timp ce companiile petroliere sunt codașe, din cauza scăderii prețurilor la țiței. 

În SUA, S&P 500 a închis vineri pentru prima dată peste pragul psihologic de 5000 de puncte, impulsionat de o nouă revenire a marilor companii din domeniul tehnologiei. Randamentele titlurilor de trezorerie au scăzut, în timp ce dolarul a rămas stabil după ce a încheiat a șasea săptămână de câștiguri, cea mai lungă serie de victorii de la începutul lunii septembrie.
 
Investitorii așteaptă, marți, un raport cheie privind inflația din SUA, traderii căutând indicii cu privire la momentul primei reduceri a dobânzii de către Fed. 
viewscnt
Afla mai multe despre
stoxx 600
burse
bursa
actiuni europene