Acțiunile europene au crescut în februarie, dar încheie luna într-o notă pesimistă

Acțiunile europene au crescut în februarie, dar încheie luna într-o notă pesimistă
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 28 feb 2023
Indicele paneuropean Euro Stoxx 600 a închis în scădere cu 0,3% ședința de marți, dar a urcat cu peste 2% pe parcursul lunii februarie.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cifrele privind inflația din Franța și Spania au fost peste așteptări, ceea ce a alimentat temerile legate de agresivitatea Bănci Centrale Europene în lupta contra scumpirilor. Investitorii anticipează că dobânda cheie (la facilitatea de depozit) a Băncii Centrale Europene ar putea atinge, în premieră, un maxim de 4%.

iHunt Technologies – scăderi la aproape toate capitolele din bilanț. Compania va inaugura un nou punct de lucru CITEȘTE ȘI iHunt Technologies – scăderi la aproape toate capitolele din bilanț. Compania va inaugura un nou punct de lucru

Acțiunile din domeniul sănătății au pierdut 1,5% pe parcursul zilei, în timp ce acțiunile din domeniul bancar au crescut cu 1,4%. Grupul financar spaniol Santander a închis în creștere cu 4,8% , după ce a anunțat că intenționează să își majoreze rata de rentabilitate a capitalului tangibil în următorii ani, impulsionând întreg sectorul bancar.

Indicele FTSE 100 al Marii Britanii și lira sterlină au fost urmărite îndeaproape după ce premierul britanic Rishi Sunak a semnat luni un nou acord comercial cu Uniunea Europeană, menit să remedieze problemele cauzate de Protocolul privind Irlanda de Nord. Indicele bursei londoneze a pierdut 0,74%.
 
viewscnt
Afla mai multe despre
stoxx 600
burse
bursa
actiuni europene