Acțiunile europene încheie săptămâna pe verde, în pofida un declin modest în ședința de vineri

Acțiunile europene încheie săptămâna pe verde, în pofida un declin modest în ședința de vineri
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 12 aug 2016

Acțiunile europene au coborât ușor în ședința de vineri, sub impactul celor mai recente date economice dar au reușit să încheie săptămâna pe verde.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Stoxx Europe 600 a închis ședința de vineri la nivelul de 346,09 puncte, în scădere cu 0,16% față de joi, dar în creștere cu aproape 1,4% în ritm, săptămânal. Joi, indicele avansase cu aproape 0,8%, la 346,66 puncte, depășind, în premieră nivelul din ziua referendumului legat de Brexit, când a închis la 346,34 puncte.

OTP Bank a contestat în instanță toate solicitările privind darea în plată primite până pe 30 iunie CITEȘTE ȘI OTP Bank a contestat în instanță toate solicitările privind darea în plată primite până pe 30 iunie

Indicele pan-european a avut o evoluție pozitivă în prima parte a ședințe de astăzi, în condițiile în care datele publicate de biroul german de statistică au arătat că economia  Germaniei a crescut cu 0,4% în trimestrul al doilea, peste ritmul anticipat de analiști. Analiștii intervievați de Wall Street Journal estimau un ritm de creștere de 0,2%.

Ulterior, indicele a fost afectat de datele din SUA, care aduc un nor de pesimism asupra economiei americane. Vânzările de retail au stagnat în iunie după trei luni consecutive de creștere. Analiștii contactați de Reuters prognozau un avans de 0,4%. Datele provoacă îngrijorări legate de evoluția economiei SUA în trimestrul al treilea, în contextual în care consumul privat este principalul pilon al acesteia.

Cotațiile petrolului erau în creștere cu peste 1,5% în jurul orei 20:00, ora României, fiind pe punctul de a înregistra cu cel mai rapid avans săptămânal din ultimele aproximativ patru luni.

Joi, petrolul a urcat cu peste 4% după ce Khalid al-Falih, ministrul Energiei din Arabia Saudită, cel mai mare producător mondial de petrol, a afirmat că ar putea discuta, la întâlnirea planificată luna viitoare în Algeria, cu ceilalți membri ai Organizației Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) și nu numai, despre plafonarea producției, pentru stabilizarea prețurilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni
stoxx europe 600
petrol
bursa
brexit