Acțiunile europene scad, pe fondul temerilor privind pandemia de coronavirus. Wirecard pierde încă 44% din valoare. “Emoțiile conduc jocul, am trecut de la prudență la panică, la scepticism, lăcomie, euforie.”

Acțiunile europene scad, pe fondul temerilor privind pandemia de coronavirus. Wirecard pierde încă 44% din valoare. “Emoțiile conduc jocul, am trecut de la prudență la panică, la scepticism, lăcomie, euforie.”
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 22 iun 2020

Acțiunile europene s-au depreciat în debutul săptămânii, pe fondul creșterii numărului de infecții cu Covid-19 în economiile care au început să relaxeze restricțiile, evoluție ce alimentează îngrijorările investitorilor privind reintroducerea unor măsuri mai stricte de prevenție.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Indicele Stoxx Europe 600 a consemat un declin de 0,74%, până la 362,74 puncte, la finele unei sesiuni volatile. Indicele FTSE 100 de la Londra a coborât cu 0,76%, indicele DAX de la Frankfurt cu 0,55%, iar indicele CAC 40 de la Paris, cu 0,62%.

“Emoțiile conduc jocul, precum și cei care își pot schimba direcția cu forță și rapid. În doar câteva săptămâni, am trecut de la prudență la panică, la scepticism, lăcomie, euforie, iar acum se pare că am revenit în etapa de prudență”, comentează evoluțiile din piețele de capital analistul Marios Hadjikyriacos de la firma de brokeraj XM, citat de MarketWatch.

VIDEO Donald Trump și-a reluat mitingurile electorale cu un eveniment în statul Oklahoma, după întreruperi cauzate de epidemie. Președintele denunță protestele recente ca aparținând stângii radicale CITEȘTE ȘI VIDEO Donald Trump și-a reluat mitingurile electorale cu un eveniment în statul Oklahoma, după întreruperi cauzate de epidemie. Președintele denunță protestele recente ca aparținând stângii radicale

Acțiunile procesatorului german de plăți Wirecard, aflat în centrul unui scandal contabil de amploare, au suferit o nouă rundă de corecții puternice, după ce compania a admis că este “foarte probabil” ca active financiare de 1,9 miliarde de euro să nu fie existat decât pe hârtie și și-a retras raportul pe 2019 și estimările pentru acest an.

Wirecard, cu activități și în România, a transmis că ia în calcul vânzarea sau închiderea unor operațiuni pentru a evita o criză de numerar, precizând că va continua discuțiile cu băncile în vederea extinderii liniilor de credit existente.

Titlurile companiei germane s-au deprecat cu 44,07%, până la prețul de 14,44 euro.

Wirecard a pierdut peste 86% din valoarea de piață în ultimele trei zile.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni europene
burse europene
wirecard
scandal contabil
miliarde disparute