Acțiunile Facebook au crescut cu peste 4% după publicarea unor rezultate trimestriale peste așteptări

Acțiunile Facebook au crescut cu peste 4% după publicarea unor rezultate trimestriale peste așteptări
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 apr 2019

Acțiunile Facebook au crescut miercuri cu peste 4% după publicare unor rezultate trimestriale peste așteptări, chiar dacă operatorul celei mai mari rețele de socializare din lume anticipează că va plăti o amendă de mai multe miliarde de dolari Comisiei Federale pentru Comerț (FTC) din Statele Unite, transmite MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Facebook a bugetat un cost de 3 miliarde de dolari în primul trimestru, ”o estimare rezonabilă a sumei pe care va trebui să o plătească Comisiei Federale pentru Comerț pentru nerespectarea unui ordin referitor la respectarea vieții private a utilizatorilor. Fără acest cost, Facebook ar fi depășit cu ușurință așteptările analiștilor, astfel încât, după un declin inițial al acțiunilor, acestea și-au revenit, avansând cu 4%.

Pe fondul unor știri constant negative la adresa companiei, pe parcursul anului 2018, Facebook a reușit nu doar să reziste, dar și să prospere, cu profit, venituri și număr al utilizatorilor record.

Facebook a raportat un profit de 2,43 de miliarde de dolari pentru primul trimestru, respectiv 85 de cenți pe acțiune, la vânzări de 15,08 miliarde de dolari. În intervalul similar al anului 2018, Facebook a obținut un profit de 1,69 dolari pe acțiune și vânzări de 11,97 de miliarde de dolari.

Profitul net ar fi fost de 5,43 de miliarde de dolari, sau 1,89 de dolari pe acțiune, fără costul pentru amenda FTC. Analiștii anticipaseră în medie un proft de 1,62 dolari pe acțiuni la venituri de 14,98 miliarde de dolari, potrivit firmei de analiză FactSet.

Numărul utilizatorilor a continuat să crească, Facebook raportând un număr de utilizatori activi lunar de 2,38 miliarde, în creștere cu 8% comparativ cu anul trecut. Numărul de utilizatori activi zilnic a fost de 1,56 de miliarde, în urcare tot cu 8%.

Analiștii anticipaseră în medie că numărul de utilizatori activi lunar va crește cu circa 54 de milioane față de trimestrul precedent și cu 178 de milioane față de intervalul similar al anului trecut, la 2,37 de miliarde, potrivit FactSet. Numărul utilizatorilor activit zilnic ers așteptat să urce la 1,56 de miliarde, de la 1,45 de miliarde cu un an în urmă și 1,52 miliarde la sfârșitul lui 2018.

În pofida tuturor problemelor, acțiunile Facebook au crescut cu peste 14% în ultimul an, depășind avansul de 11% al indicelui the S&P 500.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
actiuni