Acțiunile italiene au crescut cel mai mult în 13 luni, pe fondul asigurărilor că țara nu va renunța la euro

Acțiunile italiene au crescut cel mai mult în 13 luni, pe fondul asigurărilor că țara nu va renunța la euro
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 11 iun 2018

Piețele de capital europene au început săptămâna într-o notă pozitivă, imprimată de aprecierea puternică a acțiunilor italiene, după ce noul ministru al Economiei a dat asigurări că Italia nu va renunța la euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Într-un interviu publicat de Corriere della Sera duminică, ministrul italian al Economiei, Giovanni Tria, a declarat că noul guvern de la Roma este pe deplin angajat să păstreze euro și să prevină “apariția unor condiții de piață care ar conduce la ieșirea din zona euro”.

Bursa de la Milano a închis în urcare cu 3,42%, recuperând declinul de 1,9% consemnat vineri. Aprecierea de astăzi la nivelul referinței FTSE MIB este cea mai mare din ultimele 13 luni.

Oferte de listare au fost, capitalizarea de la BVB bate pasul pe loc CITEȘTE ȘI Oferte de listare au fost, capitalizarea de la BVB bate pasul pe loc

Sectorul bancar a fost principalul beneficiar, cu creșteri de peste 6% pe titlurile Intesa Sanpaolo (+6,64%), UniCredit (+6,19%) și Banco Popolare (+6,15%).

Prețul obligațiunilor italiene a crescut de asemenea, în contextul atenuării presiunilor la vânzare, potrivit MarketWatch. Randamentul obligațiunilor pe 2 ani a coborât cu 54 puncte de bază, la 1,08%, iar cel al titlurilor pe 10 ani a scăzut cu 27 puncte, până la 2,85%.

Indicele paneuropean Stoxx Europe 600 a urcat cu 0,73%, la 384,94 puncte, cu toate sectoarele “pe verde”. Acțiunile germane s-au apreciat cu 0,60%, bursa de la Paris a avansat cu 0,43%, iar cea de la Londra cu 0,73%.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni europene
italia
evolutii