Acțiunile Nvidia cresc cu aproape 15% în deschiderea ședinței, după venituri record și prognoze impresionante

Acțiunile Nvidia cresc cu aproape 15% în deschiderea ședinței, după venituri record și prognoze impresionante
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 22 feb 2024

Acțiunile Nvidia cresc cu aproape 15% în deschiderea ședinței bursiere, cea mai mare creștere intraday din ultimele nouă luni, după ce producătorul de cipuri a anunțat venituri record și prognoze impresionante.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Indicele de referință pe bursa de la New York, S&P 500, crește cu 1,55%.

CONFIRMARE Proprietarul Brico Dépôt deschide în România, în \ CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Proprietarul Brico Dépôt deschide în România, în "Silicon Valley din Europa de Est", al doilea hub tehnologic din regiune. Lansează angajări

Producătorul de cipuri a raportat venituri record pentru trimestrul al patrulea, de 22,1 miliarde dolari, în creștere cu 22% față de T3 și cu 265% față de perioada similară a anului trecut.

Veniturile din perioada curentă vor fi de aproximativ 24 de miliarde de dolari, a declarat. Analiștii prevăzuseră în medie venituri 21,9 miliarde de dolari în acest trimestru. 
 
Raportul financiar al Nvidia extinde o serie de rezultate și prognoze și în care Nvidia a spulberat așteptările, datorită cererii cipurile sale utilizate pentru AI.
 
Tehnologia a ajutat la alimentarea unei proliferări a chatbot-urilor și a altor servicii de inteligență artificială generativă, care pot crea text și grafică pe baza unor simple indicații.

Nvidia a devenit, datorită boom-ului AI, cea mai tranzacționată acțiune pe Wall Street, devansând Tesla, care a ocupat prima poziție încă din 2020.

viewscnt
Afla mai multe despre
nvidia
s&p 500
actiuni
wall street