Raiffeisen Bank - investigată pentru deficiențe privind combaterea spălării banilor

Raiffeisen Bank - investigată pentru deficiențe privind combaterea spălării banilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 feb 2024

Autoritatea de Supraveghere a Pieței Financiare din Austria (FMA) investighează Raiffeisen Bank International (RBI) pentru deficiențe privind combaterea spălării banilor, a anunțat grupul bancar austriac, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Investigația se concentrează pe așa numitele reguli de "cunoaștere a clientului", menite să prevină spălarea banilor, scrie Agerpres.

ULTIMA ORĂ Guvern: Valoarea actualizată a despăgubirilor solicitate în dosarul Roșia Montană - aproximativ 6,7 miliarde USD CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Guvern: Valoarea actualizată a despăgubirilor solicitate în dosarul Roșia Montană - aproximativ 6,7 miliarde USD

Anunțul vine într-un moment în care RBI, cea mai mare bancă occidentală prezentă în Rusia, este de asemenea investigată de Biroul de control al activelor străine al Departamentului Trezoreriei SUA (OFAC). Grupul bancar austriac a primit o solicitare de la OFAC pentru "a clarifica operațiunile cu plăți și procesele aferente menținute de RBI în contextul recentelor evoluții legate de Rusia și Ucraina".

Surse care au dorit să-și păstreze anonimatul au declarat pentru Reuters că ancheta din Austria vizează plăți care implică Rusia și datele publicate de International Consortium of Investigative Journalists (o rețea globală independentă de jurnaliști de investigație) în cadrul proiectului intitulat "Cyprus Confidential".

Un purtător de cuvânt al RBI a precizat că banca a fost informată în ianuarie de constatările FMA și va face apel la orice sancțiune, deși încă nu a fost pronunțată niciuna. "Ancheta vizează plățile vechi, până în 2020", a precizat purtătorul de cuvânt al RBI.

Autoritatea de Supraveghere a Pieței Financiare din Austria examinează plăți care implică trei clienți, procesate între 2017 și 2020, ancheta putând duce la amenzi, a precizat RBI.

Banca a precizat că FMA crede că "nu și-a îndeplinit complet obligațiile sale administrative". 

viewscnt
Afla mai multe despre
raiffeisen bank
spalare bani