Acțiunile Opera Software, la minimul ultimelor 7 luni după ce preluarea acesteia pentru 1,2 miliarde de dolari a eșuat

Acțiunile Opera Software, la minimul ultimelor 7 luni după ce preluarea acesteia pentru 1,2 miliarde de dolari a eșuat
scris 18 iul 2016

Acțiunile companiei norvegiene Opera Software, care deține și browserul Opera, înregistrau luni o scădere de peste 13%, coborând la minimul ultimilor șapte luni, după ce o ofertă de preluare a acesteia, în valoare de 1,24 miliarde de dolari, înaintată de un consorțiu chinez nu s-a putut materializa din cauza întârzierii acordului autorităților de reglementare.

Luni, compania norvegiană a anunțat că un alt consorțiu de companii chineze, condus de fondul de private equity Golden Brick Capital Management, va cumpăra browserul de Internet Opera cu 600 de milioane de dolari, dar și celelalte divizii ale Opera Software, care includ servicii de publicitate și jocuri. Din consorțiul de companii chineze care va cumpăra browserul Opera fac parte și producătorul de jocuri Kunlun Tech, dar și furnizorii de soluții de securitate pe Internet Qihoo 360 Technology.

"Niciuna dintre autoritățile competente nu a spus «Nu». Nu am primit un răspuns la termenul agreat. Mulți investitori sunt dezamăgiți. Înțelegem acest lucru și suntem și noi dezamăgiți că oferta inițială nu s-a finalizat", a declarat președintele Opera Sverre Munck pentru Reuters.

Opera aștepta un răspuns din partea autoritățile din China și SUA până pe 15 iulie.

Noua tranzacție agreată de Opera va avea nevoie, la rândul ei, de acordul autorităților din mai multe țări.

viewscnt
Afla mai multe despre
opera software
opera
preluare
browser
china
autoritati
actiuni