Amundi vinde acțiuni cu discount pentru a finanța preluarea Pioneer, divizia UniCredit de administrare a activelor

Amundi vinde acțiuni cu discount pentru a finanța preluarea Pioneer, divizia UniCredit de administrare a activelor
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 mar 2017

Compania franceză de administrare a activelor Amundi efectuează o emisiune de drepturi de preemțiune cu discount pentru finanțarea achiziției diviziei de profil a UniCredit, Pioneer Investments, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Amundi a stabilit un preț de 42,5 euro pe acțiune pentru o emisiune de drepturi de 1,4 miliarde de euro, care este cu 20,6% sub cotația consemnată de acțiunile companiei la închiderea tranzacțiilor de luni, de 53,5 euro pe unitate, scrie News.ro.

Acționarii Amundi vor primi câte o acțiune nouă pentru fiecare 5 titluri deținute, în cadrul majorării de capital.

La emisiunea de drepturi va participa și banca franceză Credit Agricole, care va deține circa 70% din capitalul în acțiuni al Amundi, după finalizarea operațiunii.

Noul Program Rabla intră în vigoare pentru trei ani și introduce limite de emisii pentru mașinile cumpărate CITEȘTE ȘI Noul Program Rabla intră în vigoare pentru trei ani și introduce limite de emisii pentru mașinile cumpărate

Subscrierea emisiunii va avea loc în perioada 17-31 martie, a precizat Amundi marți.

Preluarea Pioneer preconizată de Amundi are loc pe fondul semnelor de consolidare a sectorului de administrare a activelor, companiile dorind să reducă cheltuielile și să câștige cotă de piață.

La începutul lunii martie, Standard Life a anunțat preluarea Aberdeen Asset Management, în timp ce grupul Henderson a convenit în 2016 achiziția companiei americane Janus.

viewscnt
Afla mai multe despre
amundi
pioneer