Apple a închis la un nivel record, dar analiștii UBS nu mai recomandă cumpărarea acțiunilor companiei

Apple a închis la un nivel record, dar analiștii UBS nu mai recomandă cumpărarea acțiunilor companiei
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 13 iun 2023
Acțiunile Apple au închis luni la un nivel record, de 183,79 dolari, după ce au câștigat peste 41% de la începutul anului. Capitalizarea gigantului a ajuns, astfel, la 2.890 miliarde de dolari.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Analiștii UBS au revizuit însă în scădere ratingului acordat companiei și nu mai recomandă cumpărarea acțiunilor Apple după acest nou maxim.
JPMorgan Bank va plăti 290 de milioane de dolari presupuselor victime ale lui Jeffrey Epstein CITEȘTE ȘI JPMorgan Bank va plăti 290 de milioane de dolari presupuselor victime ale lui Jeffrey Epstein

Astfel, UBS a retrogradat acțiunile Apple de la "buy" la "neutral" spunând că cererea de iPhone va rămâne probabil sub presiune, în ciuda creșterii pe piețele emergente.

"La 29x prognoza noastră [pentru următoarele 12 luni] privind profitul pe acțiune (EPS) de 6,22 dolari, un maxim al unui și o primă de ~50% față de S& P500, nu credem că acțiunile Apple oferă un risc/recompensă convingător, în special în lumina fundamentelor slabe ale iPhone, PC și App Store în următoarele 6-12 luni", a scris analistul David Vogt într-o notă. 

UBS a majorat prețul țintă la 190 de dolari, dar afirmă că potențialul randament pentru acționari nu justifică un rating de cumpărare, având în vedere "fundamentele mai slabe". Mai exact, se așteaptă ca în a doua jumătate a acestui an creșterea unităților iPhone vândute să încetinească. Între timp, veniturile Mac ar putea scădea între 3% și 5%.
 
Apple a înregistrat recent o creștere puternică a vânzărilor de iPhone pe piețele emergente, dar dimensiunea pieței totale din afara SUA, Chinei și Europei nu este suficientă pentru a impulsiona pe termen lung o creștere a vânzărilor de iPhone de peste 5%.
viewscnt
Afla mai multe despre
apple
actiuni apple
valoare apple
ubs
record