Arabia Saudită a anunțat un buget record de 295 miliarde de dolari pentru 2019 și deficit bugetar pentru al șaselea an

Arabia Saudită a anunțat un buget record de 295 miliarde de dolari pentru 2019 și deficit bugetar pentru al șaselea an
scris 19 dec 2018

Regele Salman al Arabiei Saudite a anunțat marți un buget de 1,11 mii de miliarde de riali (295 miliarde de dolari) pentru 2019, cel mai mare din istoria țării, și a spus că guvernul va continua reformele economice, transmite Reuters.

Guvernul prognozează un deficit bugetar de 35 de miliarde de dolari, provocat de prețurile scăzute ale petrolului.  Astfel, 2019 va fi al șaselea an cu deficit bugetar pentru Arabia Saudită, scrie News.ro.

În 2019, Arabia Saudită intenționează să crească cheltuielile statului cu 7%. Veniturile, majoritatea obținute din vânzările de petrol, sunt estimate la 260 de miliarde de dolari.

ANALIZĂ Guvernul impune cea mai mare taxă bancară din Europa, peste rețeta Viktor Orban. Cum vor fi afectate băncile CITEȘTE ȘI ANALIZĂ Guvernul impune cea mai mare taxă bancară din Europa, peste rețeta Viktor Orban. Cum vor fi afectate băncile

”Suntem hotărâți să continuăm reforma economică, să ajungem la disciplină fiscală, să îmbunătățim transparența și să întărim sectorul privat”, a afirmat regele într-un discurs transmis de televiziune.

Potrivit planului economic numit Vision 2030, al prințului moștenitor Mohammed bin Salman, guvernul vrea să creeze locuri de muncă pentru saudiți, dar companiile au fost afectate puternic de creșterea taxelor și alte măsuri pentru reducerea deficitului bugetar.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
arabia saudita
deficit bugetar