Guvernul italian încheie un acord cu CE cu privire la bugetul italian pe 2019

Guvernul italian încheie un acord cu CE cu privire la bugetul italian pe 2019
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 dec 2018

Italia a încheiat un acord cu Comisia Europeană referitor la bugetului anului 2019, a declarat marți un purtător de cuvânt al Ministerului italian al Economiei, semnalând sfârșitul tensiunilor care au agitat piețele financiare în ultimele săptămâni, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cu toate acestea, o sursă apropiată premierului Giuseppe Conte a cerut prudență, afirmând că Roma a primit doar asigurări verbale din partea Bruxelles-ului. Sursa a adăugat că acordul nu va fi oficializat înainte de o întâlnire a comisarilor UE la Bruxelles, de miercuri.

”Există așteptări rezonabile că propunerea de buget va fi adusă în atenția Comisiei mâine și că rezultatul va fi pozitiv pentru Italia”, a spus sursa, adăugând că este necesar să se aștepte încheierea procedurii, pentru a considera negocierile încheiate, scrie News.ro.

Deputații din comisii au dat aviz final înainte de votul în plen proiectelor senatorului Zamfir. Plafonarea dobânzilor la credite, avizată fără noi amendamente, depuse prea târziu de inițiator, și ar putea fi întoarsă la Comisie CITEȘTE ȘI Deputații din comisii au dat aviz final înainte de votul în plen proiectelor senatorului Zamfir. Plafonarea dobânzilor la credite, avizată fără noi amendamente, depuse prea târziu de inițiator, și ar putea fi întoarsă la Comisie

Un purtător de cuvânt al Comisiei Europene a confirmat că bugetul italian va fi discutat miercuri, dar a refuzat să facă alte comentarii.

Ministerul Economiei a refuzat să ofere alte detalii, iar conținutul acordului nu a fost disponibil.

Comisia a respins în octombrie proiectul de buget expansionist pentru 2019, care prevedea un deficit bugetar de 2,4%, afirmând că acesta nu ar reduce datoria publică uriașă a Italiei și ar încălca reglementările UE.

Italia a propus ulterior un proiect de buget revizuit, care prevede un deficit bugetar de 2,04% și nu este clar dacă UE a insistat pentru un deficit și mai mic.

viewscnt
Afla mai multe despre
guvernul italian
buget
ue