ASF declanșează controale în regim de urgență la Asirom, Generali, Groupama și Uniqa

ASF declanșează controale în regim de urgență la Asirom, Generali, Groupama și Uniqa
scris 12 iun 2017

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a demarat controale în regim de urgență la companiile Asirom, Generali, Groupama și Uniqa, după ce în spațiul public au apărut informații conform cărora nu toate societățile de asigurare oferă cotații pentru polițele RCA pe durata de o lună, a anunțat luni ASF.

Autoritatea a mai precizat că rezultatele vor fi făcute publice după finalizarea acțiunilor de control.

Piața RCA a fost zguduită de scandaluri după declanșarea falimentului în cazul Astra și Carpatica. În prezent, pe această piață activează nouă jucători: Euroins, City Insurance, Allianz-Țiriac, Generali, Asirom, Omniasig, Groupama, Uniqa și Grawe, scrie News.ro.

Primele cinci firme de asigurare din România dețineau, la finalul anului trecut, 63,7% din piață, compania Allianz-Țiriac încheind anul ca lider, în timp ce primii cinci jucători din piața RCA dețineau o cotă de 74,1%, Euroins având cea mai mare cotă de piață, potrivit datelor ASF.

Erste a revizuit în sus prognoza de creștere economică a României în 2017, la 5,1% CITEȘTE ȘI Erste a revizuit în sus prognoza de creștere economică a României în 2017, la 5,1%

Alte două companii, Euro Insurance DAC și DallBogg, au primit avizul ASF pentru a vinde asigurări pe piață, pe baza pașaportului european.

Volumul total al primelor brute subscrise pe segmentul asigurărilor de răspundere civilă auto RCA a atins anul trecut un total de 4,03 miliarde lei (897 milioane euro), cu 29% mai mult decât în anul anterior, în contextul creșterii primei medii.

viewscnt
Afla mai multe despre
asirom
generali
groupama
uniqa
asf
rca