ASF: Firmele de asigurare au înregistrat în primele nouă luni o creștere cu 6% a primelor subscrise

ASF: Firmele de asigurare au înregistrat în primele nouă luni o creștere cu 6% a primelor subscrise
scris 22 dec 2017

Firmele de asigurare au înregistrat, în primele nouă luni ale anului 2017, un total al primelor brute subscrise de 7,32 miliarde de lei, cu 6% mai mult față de aceeași perioadă a anului precedent, potrivit datelor publicate joi de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Primele brute subscrise aferente asigurărilor generale au atins, în ianuarie-septembrie, 5,78 miliarde lei, în creștere cu 1% față de intervalul similar al anului trecut. Totodată, primele brute subscrise aferente asigurărilor de viață au ajuns la 1,52 miliarde lei, cu 30% mai mult comparativ cu aceeași perioadă a anului anterior, scrie News.ro.

În primele nouă luni ale anului, 88% din volumul total de prime brute subscrise a fost realizat de 10 firme de asigurare dintr-un total de 31 de societăți. Valoarea totală a primelor de asigurare subscrise pentru asigurările obligatorii auto RCA, în primele nouă luni ale anului 2017, a atins 2, 86 miliarde lei.

Strategie: ING România încearcă să își convingă clienții să accepte alerta prin sms CITEȘTE ȘI Strategie: ING România încearcă să își convingă clienții să accepte alerta prin sms

”Restul, de 94,93 milioane lei, până la totalul clasei A10 (2,96 miliarde lei), a fost reprezentat de asigurările transportatorului pentru marfa transportată în calitate de cărăuș și de asigurările RCA subscrise pe teritoriul altor state membre UE în baza dreptului de liberă prestare a serviciilor”, se arată în comunicat.

Primii cinci jucători din piața asigurărilor, după nouă luni, sunt City Insurance (cotă de piață 13,37%), Allianz – Țiriac Asigurări (12,64%), Euroins România (11,82%), Omniasig VIG (10,24%) și Asirom Vienna Insurance Group (9,52%).

viewscnt
Afla mai multe despre
asf
asigurare