ASF își consolidează capacitatea de supraveghere pe piața de capital cu asistență de la Banca Mondială și Comisia Europeană

ASF își consolidează capacitatea de supraveghere pe piața de capital cu asistență de la Banca Mondială și Comisia Europeană
scris 25 oct 2016

Banca Mondială și Comisia Europeană vor acorda Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) servicii de asistență tehnică la consolidarea capacității de supraveghere pe piața de capital, în cadrul unui proiect care va fi derulat pe o perioadă de un an și va fi finanțat de Comisia Europeană, a anunțat instituția.

ASF va implementa astfel un proces de supraveghere eficient, atât din perspectiva conduitei pe piață, cât și a respectării cerințelor prudențiale, a societăților de investiții și administratorilor de fonduri.

În acest proces, ASF va avea sprijinul Băncii Mondiale, care, pe baza experienței altor state membre și a bunelor practici, va contribui la dezvoltarea reformelor deja întreprinse de autoritatea din România în vederea creșterii convergenței în supraveghere și a îmbunătățirii instrumentelor necesare în identificarea și gestionarea riscului.

ASF este autoritatea națională, înființată în 2013 pentru reglementarea și supravegherea piețelor asigurărilor, a pensiilor private, precum și a pieței de capital. ASF contribuie la consolidarea cadrului integrat de funcționare a celor trei sectoare, care însumează peste 10 milioane de participanți.

viewscnt
Afla mai multe despre
asf
banca mondiala
comisia europeana
piata de capital
asistenta