A apărut prima poliță de asigurare pentru pizza. Lanțul Domino’s schimbă mâncarea dacă se răcește, se murdărește sau este “atacată” de câine

A apărut prima poliță de asigurare pentru pizza. Lanțul Domino’s schimbă mâncarea dacă se răcește, se murdărește sau este “atacată” de câine

pizza

scris 10 ian 2018

În timp ce piața de asigurări din România nu reușește să scape de dependența de clasicele asigurări auto, pe piețele dezvoltate ale lumii inovația și imaginația au ajuns la cote maxime. De la asigurări în caz de divorț (un fel de CASCO împotriva nevestei), până la polițe împotriva vampirilor, vârcolacilor sau extratereștrilor, aproape orice poate fi acoperit prin asigurare. Recent, lanțul Domino’s a introdus prima asigurare pentru pizza.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Practic, lanțul de pizzerii înlocuiește produsul aproape în orice situație care a dus la alterarea sa. Primești o pizza nouă dacă cea veche a fost udată de ploaie, dacă a căzut pe jos, dacă a fost “atacată” de câine sau chiar dacă s-a răcit pe drumul până acasă, scrie presa de specialitate din Statele Unite.

O singură condiție trebuie îndeplinită pentru a beneficia de acoperire: pizza trebuie să fie returnată întreagă și exact la restaurantul de unde a fost ridicată.

Domino’s este prezent și în România în sistem de franciză, însă deocamdată nici unul dintre restaurante nu a preluat modelul din Statele Unite.

FOTO Tezaurul Muzeului Național de Istorie a României nu este asigurat CITEȘTE ȘI FOTO Tezaurul Muzeului Național de Istorie a României nu este asigurat

Dacă pentru România o astfel de asigurare poate părea o ciudățenie, având în vedere că pe piața locală sunt greu de găsit chiar și polițe uzuale, cum ar fi cele care acoperă răspunderea față de terți în anumite meserii, pentru țările cu o industrie financiară dezvoltată și inovativă nu este deloc ceva ciudat. S-a juns deja la nivelul la care aproape orice risc potențial imaginabil este asigurabil. Există asigurări care te protejează de vampiri, de vârcolaci, de extratereștrii sau de nevastă.

„CASCO” împotriva vârcolacilor și a nevestelor rele

Cel puțin o firmă de asigurare din Statele Unite ale Americii  oferă clienților așa numita asigurare de divorț, care oferă o anumită sumă de bani partenerului nefericit, considerat în acest caz păgubit. Pentru că nu vrea  să încurajeze divorțurile, WedLock, firma care vinde polița, arată în contracte că nu va plăti despăgubirea decât dacă mariajul mai rezistă cel puțin patru ani de la încheierea asigurării de către unul dintre parteneri.

Extratereștrii există. Firmele de asigurare confirmă CITEȘTE ȘI Extratereștrii există. Firmele de asigurare confirmă

Pe de altă parte, scrie revista Time, cu fiecare an care trece peste cei minimum patru, asigurătorul adaugă 250 de dolari la prima anuală. Costurile asigurării nu sunt deloc mici. Pentru fiecare 1.250 de dolari asigurați, clientul trebuie să plătească 16 dolari pe lună, echivalentul unei prime anuale de 192 de dolari.

Cele mai mari daune pe care societatea le-a plătit până acum au fost de 27.000 de dolari și, respectiv, 19.000 de dolari. Dacă mariajul se rupe exclusiv din cauza asiguratului, compania nu va plăti despăgubirea. Ideea unei astfel de asigurări a pornit după ce fondatorul WedLock a trecut printr-un divorț care l-a făcut să piardă o bună parte a averii. Succesul produsului l-a uimit însă chiar și pe inventatorul lui. Acesta spune că are deja clienți care plătesc prime și de 1.000 de dolari pe lună.

FOTO Un rănit și un Apple Store evacuat la Zurich, în urma unui incident implicând o baterie de iPhone CITEȘTE ȘI FOTO Un rănit și un Apple Store evacuat la Zurich, în urma unui incident implicând o baterie de iPhone

O companie londoneză, precum și mai multe firme din Statele Unite ale Americii oferă asigurări care acoperă eventualitatea în care posesorul poliței este mușcat de un vampir sau un vârcolac, ori este atacat de fantome. Lloyd’s of London, cel mai mare sindicat european din domeniul asigurărilor, susține că a ajuns să aibă zeci de mii de clienți care cumpără polițe din cele mai ciudate: de la asigurări împotriva răpirii de către extratereștrii până la asigurări împotriva mușcăturii de vampir.

Asigurătorul pune la dispoziția clientului  un sistem online de avertisment unde posesorul poliței poate cere ajutor dacă se vede atacat de fantome. Asigurătorul practică și prețuri acceptabile, având în vedere acoperirea semnificativă pe care o oferă.

Pentru doar 768 de dolari pe an, hotelul Royal Falcon din Marea Britanie și-a asigurat toți angajații “împotriva oricărei forme de atacuri supranaturale”, incluzând fantome, vampiri, vârcolaci, poltergeiști extratereștri, notează portalul thefreefinancialadviser.com.

Zeci de mii de oameni și-au cumpărat asigurări împotriva răpirii de către extratereștri. Acest tip de poliță este la modă mai ales în Statele Unite ale Americii, dar poate fi cumpărată și în Europa. Pentru o primă anuală de 150 de dolari, asigurătorul se angajează să plătească până la 1,5 milioane de dolari persoanelor care demonstrează că au fost răpite și eliberate de extratereștri ori rudelor acestora.

Spre surpinderea tuturor, firma de asigurare care a lansat primele polițe de acest tip anunță că a plătit deja două daune, ceea ce înseamnă că doi asigurați au demonstrat că au fost răpiți de extratereștri, relatează mai multe site-uri de peste ocean. St Lawrence Agency, din Florida, arată că a vândut deja 20.000 de asigurări împotriva răpirii de către extratereștri. Polița acoperă inclusiv riscul de a rămâne însărcinată cu un extraterestru sau cel de a ajunge obiect de studiu pentru o civilizație din afara pământului.

viewscnt
Afla mai multe despre
asigurare pizza
asigurare divort
asigurare varcolaci