Acționarii Omniasig au aprobat infuzii de capital în sumă de 26,6 milioane de lei

Acționarii Omniasig au aprobat infuzii de capital în sumă de 26,6 milioane de lei
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 14 dec 2015

Acționarii Omniasig VIG au aprobat, săptămâna trecută, majorarea capitalul social cu 13,3 milioane de lei, de la 450,6 milioane de lei, plus prime de emisiune de 13,3 milioane de lei, prin aport în numerar, conform unui anunț al asigurătorului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

“În ședința din data de 10 decembrie, acționarii Omniasig Vienna Insurance Group au hotărât, printre altele, majorarea capitalului social al societății cu suma maximă de 13,29 milioane de lei. Majorarea se realizează prin emisiunea unui număr maxim de 3,80 milioane acțiuni noi. Prețul de subscriere al fiecărei acțiuni este de 7 lei pe acțiune, din care 3,5 lei reprezintă valoarea nominală a unui titlu și 3,5 lei prima de emisiune”, se arată într-un răspuns al asigurătorului, remis la solicitarea Profit.ro.

La finele lunii august, acționarii asigurătorului au aprobat majorarea capitalului cu 11 milioane de lei, la 450,6 milioane de lei, la care s-au adăugat prime de emisiune de 11 milioane de lei.

Operațiunea a urmărit menținerea gradului de solvabilitate și lichiditate la un nivel confortabil și după implementarea Solvency II, declara pentru Profit.ro, în august, directorul general al asigurătorului.

Asirom revine puternic pe piața RCA. Vânzările Euroins au explodat în ultimele trei luni CITEȘTE ȘI Asirom revine puternic pe piața RCA. Vânzările Euroins au explodat în ultimele trei luni

Asigurătorul este parte a grupului financiar austriac Vienna Insurance Group (VIG), care mai deține pe piața românească Asirom și BCR Asigurări de Viață. Omniasig este al doilea jucător pe piața asigurărilor după nivelul primelor de asigurare subscrise în 2014, care au atins 860,4 milioane de lei.

În ultimii ani, VIG a adus aporturi de peste 100 milioane de euro la capitalul social al celor trei subsidiare din România.

Pe de altă parte, Omniasig a înregistrat pierderi în ultimii doi ani de 255,1 milioane de lei și, în acest context, VIG a fost obligată să aducă noi infuzii de capital pentru a menține coeficientul de lichiditate și marja de solvabilitate peste nivelul minim impus de legislație.

viewscnt
Afla mai multe despre
omniasig
majorare capital