Allianz se așteaptă la cereri de despăgubiri de peste 500 de milioane de euro în urma recentelor furtuni din Germania

Allianz se așteaptă la cereri de despăgubiri de peste 500 de milioane de euro în urma recentelor furtuni din Germania
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 iul 2021

Compania germană de asigurări Allianz SE a anunțat că se așteaptă la cereri de despăgubiri de peste 500 de milioane de euro (589 milioane de dolari) în urma furtunii Bernd, care a provocat luna aceasta inundații catastrofale în vestul Germaniei, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Este prima estimare a celui mai mare asigurător german privind despăgubirile, în condițiile în care, în zonele afectate, drumurile, podurile, căile ferate și alte infrastructuri au fost distruse, ceea ce a făcut ca inspectarea și comunicarea pagubelor să fie în continuare dificilă, scrie Agerpres.

ASF: Eliminarea posturilor de consilieri și de directori de cabinet a tăiat din costul de personal 3,7 milioane lei CITEȘTE ȘI ASF: Eliminarea posturilor de consilieri și de directori de cabinet a tăiat din costul de personal 3,7 milioane lei

Săptămâna trecută, Asociația Asigurătorilor Germani (GDV) a estimat că inundațiile din vestul Germaniei îi vor costa pe asigurători până la cinci miliarde de euro. GDV subliniază că aproape toți locuitorii locuințelor individuale și locuințelor colective din Germania sunt protejați față de riscul de furtună și grindină, însă doar 46% sunt protejați față de alte riscuri naturale precum ploile puternice și inundațiile.

Precedentele despăgubiri considerabile pentru daune asigurate au fost înregistrate în august 2002 și s-au cifrat la 4,65 miliarde de euro, după ce râul Elba, din estul Germaniei, și-a ieșit din matcă, ca urmare a furtunilor violente care au afectat atunci întreaga Europă Centrală.

Allianz a informat că a primit deja cereri de despăgubiri pentru aproximativ 10.000 de locuințe și 3.000 de vehicule, dar se așteaptă în total la 30.000 de cereri pentru locuințe și 5.000 pentru vehicule.

După mici, statul va acorda acum și bonuri de masă pentru a-i convinge pe români să se vaccineze împotriva Covid-19. Buget de 200 milioane lei, inclusiv cu loterie CITEȘTE ȘI După mici, statul va acorda acum și bonuri de masă pentru a-i convinge pe români să se vaccineze împotriva Covid-19. Buget de 200 milioane lei, inclusiv cu loterie

Allianz a anunțat că are 230 de experți în despăgubiri în zonele afectate, pentru a evalua pagubele.

viewscnt
Afla mai multe despre
allianz
asigurari
despagubiri