Safety Broker, liderul pieței de profil, vine la Bursă și vizează intrarea pe piața din Bulgaria

Safety Broker, liderul pieței de profil, vine la Bursă și vizează intrarea pe piața din Bulgaria
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 25 iul 2021

Safety Broker, cel mai mare jucător independent de profil, liderul pieței de profil în 2020, se va lista la Bursa de Valori București în toamna acestui an, cel mai probabil în cursul lunii septembrie. Compania vrea să atingă o cotă de 10%, de la 7,4% în prezent, și vizează intrarea pe piața din Bulgaria. 

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

În primăvară, Adunarea Generală a Asociaților a decis modificarea formei juridice a companiei din “Societate cu Răspundere Limitată” în “Societate Pe Acțiuni”, precum și cooptarea în acționariat a  CFO-ul grupului de firme Safety, Zenovia Iakab.

Urmărește-ne și pe Google News

Safety Broker este controlată de Safety Credit - 80%, Robert Niță (director juridic) - 15% și Zenovia Iakab (director financiar) - 5%. Safety Credit este deținută integral de Viorel Vasile, potrivit termene.ro.

Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Listarea la bursă va fi pilonul principal al strategiei de creștere a companiei în anii următori. De asemenea, este vizată realizarea unor operațiuni de fuziuni/achiziții, pentru creșterea cotei de piață de la nivelul actual de 7,37% la 10%.

"Nu în ultimul rând, fiind încurajați de operațiunile derulate deja în Republica Moldova, ne propunem să continuăm. Prin această listare ne dorim să participăm activ la consolidarea pieței de brokeraj în asigurări din România. Safety Broker avea la finalul anului 2020 o cota de 7,37% din piață și ne propunem să atingem în următorii 3 ani o cota de piață de 10%. În același timp, vizăm și o extindere a activității de brokeraj în asigurări pe piețele din regiune, următoarea țintă fiind Bulgaria", spune pentru Profit.ro Viorel Vasile, președintele Consiliului de Administrație al Safety Broker.

Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie CITEȘTE ȘI Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie

În primul semestru al acestui an, compania a intermediat polițe de 335 milioane de lei, în creștere cu 23,4% față de perioada similară a anului 2020.

Din totalul intermediarilor, cele mai mari creșteri le-au avut asigurările de garanții - 49%, CMR - 38%, locuințe - 28% și CASCO - 22%, viață și sănătate - 17%. Polițele RCA au consemnat un avans de 21%, comparativ cu primul semestru din 2020.

În suma de 62,5 milioane de lei, veniturile din comisioane au crescut cu peste 30% față de perioada similară a anului trecut.

Marja de profit obținută în primul semestrul al acestui an a fost de 7,9%, pe fondul avansului vânzărilor de produse facultative (garanții, locuințe, CASCO și polițe de viata și de sănătate) și focusul către vânzarea online prin intermediul #mySafety.

Evoluția Artesana: de la business de familie la unul dintre cei mai mari jucători independenți de pe piața lactatelor artizanale CITEȘTE ȘI Evoluția Artesana: de la business de familie la unul dintre cei mai mari jucători independenți de pe piața lactatelor artizanale

Brokerul și-a început activitatea în urmă cu 16 ani. Compania a decis ca, începând cu 1 martie 2021, să se retragă din UNSICAR, pentru a se putea focusa mai mult pe activitatea desfășurată în Patronatul Român al Brokerilor - PRBAR, asociație patronală unde este și membru fondator.

La acest moment, Transilvania Broker de Asigurare este singurul broker listat la Bursa de Valori București.

viewscnt
Afla mai multe despre
safety broker
listare
bursa
prime
intermedieri