ASF și PAID lansează o campanie națională "de conștientizare a populației" cu privire la importanța asigurării obligatorii a locuințelor

ASF și PAID lansează o campanie națională "de conștientizare a populației" cu privire la importanța asigurării obligatorii a locuințelor
scris 9 oct 2017

Autoritatea de Supraveghere Financiară și Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale lansează o campanie "de conștientizare a populației" cu privire la importanța asigurării obligatorii a locuințelor, Profit.ro arătând anterior, în mai multe articole, că românii nu au fost convinși în ultimii ani, în număr mare, să încheie astfel de asigurări.

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

Campania începe astăzi și va fi derulată până pe 13 octombrie, sub sloganul Anul acesta îmi protejez casa!. Principalele orașe vizate sunt Focșani, Bacău, Alba Iulia, Cluj-Napoca și Sibiu.

VIDEO O rețea norvegiană de săli de sport și arte marțiale vine în România CITEȘTE ȘI VIDEO O rețea norvegiană de săli de sport și arte marțiale vine în România

Profit.ro a anunțat în exclusivitate că în acest moment există propuneri pentru mai multe variante pentru noul sistem de asigurare a locuințelor: asigurarea inclusă în factura la utilități, fără despăgubiri pentru majoritatea românilor sau impozit mai mare pentru cine nu se asigură.

„Unul dintre obiectivele strategice ale Autorității de Supraveghere Financiară se referă la implementarea și la dezvoltarea programelor de educație financiară. Este fundamental ca publicul să cunoască și să înțeleagă în mod real produsele și serviciile de pe piața financiară non-bancară și să fie conștienți de importanța acestora. Suntem preocupați de creșterea gradului de cuprindere a asigurărilor obligatorii de locuințe și cred că parteneriatul cu PAID are un rol important în atingerea acestui deziderat”, a declarat Leonardo Badea, președinte ASF.

Reprezentanții celor două instituții vor participa la întâlniri cu autoritățile locale, cu proprietari de locuințe și cu jurnaliști din presa locală, în cadrul cărora vor prezenta informații referitoare la importanța protecției locuințelor prin PAD – Polița de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale – și vor distribui materiale informative.

”Peste 80% din locuințele din România sunt în acest moment neasigurate, în contextul în care este un lucru cunoscut că țara noastră are o largă expunere la riscuri precum cele acoperite prin PAD – cutremur, inundații și alunecări de teren. Din cei peste 7 ani de funcționare a PAID am învățat că nu caracterul obligatoriu este cel care îi convinge pe români să se asigure, ci înțelegerea necesității acestui produs. Acesta este, de altfel, rolul caravanei pe care o derulăm împreună cu ASF: vom fi timp de o săptămână în țară oferind informațiile de care primăriile și proprietarii de locuințe au nevoie pentru a înțelege cum îi poate ajuta o asigurare obligatorie de locuință, la nevoie”, declară Nicoleta Radu, Director General PAID.

La sfârșitul anului trecut, PAID avea un portofoliu de 1,7 milioane de polițe, față de sub 1,6 milioane la 31 decembrie 2015.

Conform ASF, în România sunt 7.2 milioane de locuințe neasigurate.

viewscnt
Afla mai multe despre
asf
asigurarea locinta
paid