Asigurările de viață ale Allianz-Țiriac, sprint puternic

Asigurările de viață ale Allianz-Țiriac, sprint puternic

Virgil Șoncutean, CEO, Allianz-Țiriac Asigurări

Profit.ro
Profit.ro
scris 28 sep 2023

Allianz-Țiriac a încheiat primul semestru din 2023 cu o creștere echilibrată a volumului de prime brute subscrise și cu o contribuție semnificativ mai mare asupra asiguraților săi, datorită despăgubirilor plătite în creștere.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Subscrierile totale din asigurări generale și de viață au cumulat 1,7 miliarde de lei la finalul lunii iunie 2023, cu 11% mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut, în timp ce despăgubirile plătite s-au majorat cu aproape 22%. Peste 600 de milioane de lei s-au întors la asigurați și terți păgubiți prin intermediul despăgubirilor plătite, iar aproximativ 4 miliarde de lei au fost direcționate în rezerve de daună, care garantează plățile viitoare, conform angajamentelor asumate. Sumele din rezerve s-au majorat cu peste 17%.

NN Asigurări de Viață, liderul de profil, a fost sancționat pentru trimiterea de mesaje prin mesageria LinkedIn CITEȘTE ȘI NN Asigurări de Viață, liderul de profil, a fost sancționat pentru trimiterea de mesaje prin mesageria LinkedIn

Rezultatele Allianz-Țiriac din prima jumătate a anului sunt pozitive și la nivelul profitabilității. Compania a raportat un rezultat net în valoare de peste 186 milioane de lei, ceea ce permite consolidarea capitalului pentru îndeplinirea planurilor de dezvoltare.

Vânzările de asigurări de viață au crescut cu peste 17% în primul semestru din 2023 și au ajuns să reprezinte 10% din subscrierile totale ale Allianz-Țiriac. Asigurările de viață cresc consecvent ca urmare a atenției sporite atât în zona de produse și servicii, cât și în ceea ce privește distribuția.

La finalul lunii iunie 2023, aproximativ 170.000 de persoane beneficiau de o asigurare de viață Allianz-Țiriac, în creștere cu 22% față de 2022.

Pe segmentul persoanelor fizice, creșteri importante ale subscrierilor s-au remarcat pe segmentul asigurărilor de locuințe, dar și pe segmentul asigurărilor de sănătate.

În ceea ce privește asigurările destinate companiilor, cele mai importante creșteri au fost înregistrate de asigurările de răspundere generală și construcții montaj, ca urmare a creșterii activității în zona proiectelor de infrastructură.

Din perspectiva ponderii în totalul subscrierilor, asigurările facultative cumulează 47%, fiind în creștere cu peste 12% față de primul semestru din 2022.

viewscnt
Afla mai multe despre
allianz-țiriac asigurări
despăgubiri