Asociația service-urilor auto: Singura persoană care are autoritatea necesară rezolvării crizei RCA este Liviu Dragnea

Asociația service-urilor auto: Singura persoană care are autoritatea necesară rezolvării crizei RCA este Liviu Dragnea
scris 8 mai 2017

Liderul PSD, Liviu Dragnea, este singura persoană care poate rezolva problemele din piața asigurărilor auto obligatorii RCA, în condițiile în care nicio autoritate nu a luat măsuri realiste de corectare în cele aproape șase luni de plafonare a tarifelor, potrivit unui comunicat publicat luni de Asociația Societăților de Service Auto Independente (ASSAI).

Guvernul a aprobat anul trecut, la presiunile patronatelor din transportul rutier, o Ordonanță de Urgență (OUG) care impune înghețarea prețurilor RCA pentru șase luni, prin fixarea unor prețuri maxime de către ASF. Perioada de plafonare a început în 18 noiembrie 2016 și va expira în 18 mai. Executivul ia în calcul prelungirea plafonării tarifelor RCA cu încă trei luni, au declarat, vineri, pentru News.ro, surse guvernamentale. ASSAI a transmis luni dimineață o scrisoare deschisă adresata președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, pe tema problemelor din piața RCA. “În momentul de față, singura persoană care deține pârghiile politice potrivite și are autoritatea parlamentară necesară rezolvării crizei RCA este domnul Liviu Dragnea. Miracole nu se pot întâmpla în zece zile, dar luarea unor măsuri ferme și corecte în perioada următoare ar conduce la reducerea amplorii consecințelor negative pe termen scurt și mediu”, a declarat președintele ASSAI, Cristian Muntean, în cadrul comunicatului.

Muntean a atras atenția că, la aproape șase luni de la decizia de plafonare a tarifelor RCA, statul român se află în aceeași situatie. ”Prelungirea cu încă trei luni a perioadei de plafonare a tarifelor RCA ar putea fi adoptată doar în condițiile în care o serie de măsuri de corectare a acestei situații nu ar fi dat rezultate. ASF nu a luat nicio masură realistă și concretă în cele șase luni pentru corectarea derapajelor de cost din piața de asigurări și în aceste condiții, în care nu a fost adoptată nicio masură, este aproape imposibil să fie întrunite condițiile minim necesare prelungirii perioadei de plafonare a tarifelor RCA cu încă trei luni”, a declarat Muntean. Președintele ASSAI consideră că șansele adoptării legii RCA în urmatoarele 10 zile sunt aproape nule, în condițiile în care doar la comisia de Buget Finanțe au fost depuse 327 de amendamente.

Isărescu: Nu vrem să omorâm creditul în valută CITEȘTE ȘI Isărescu: Nu vrem să omorâm creditul în valută

Vineri, cinci patronate din transporturile rutiere (UNTRR, FORT, APTE 2002, APULUM, ARTRI) solicită Guvernului extinderea perioadei de plafonare a tarifelor asigurărilor RCA cu încă șase luni, în condițiile în care o nouă lege RCA nu este încă în vigoare. Înghețarea polițelor RCA a fost salutată anul trecut de transportatori, dar criticată de companiile de asigurări active pe segmentul RCA, care se plâng că înregistrează pierderi și cer revenirea la tarife libere. Volumul total al primelor brute subscrise pe segmentul RCA a crescut anul trecut cu 29%, la 4,03 miliarde lei (897 milioane euro), ca urmare a creșterii primei medii.

viewscnt
Afla mai multe despre
service auto
liviu dragnea
rca