Controlorii de trafic ROMATSA au încasat în acest an despăgubiri de 7,45 milioane de lei după ce și-au pierdut brevetul

Controlorii de trafic ROMATSA au încasat în acest an despăgubiri de 7,45 milioane de lei după ce și-au pierdut brevetul
scris 30 dec 2016

Un număr de 11 controlori de trafic ai ROMATSA care și-au pierdut în acest an brevetul din motive medicale au încasat despăgubiri de la asigurători în cuantum total de 7,45 milioane de lei, potrivit datelor Autorității care dirijează traficul civil în spațiul aerian al României.

Cea mai mare sumă a fost plătită unui angajat ROMATSA din București, care a încasat 901.728 lei, iar cea mai mică sumă a revenit urmașilor unui controlor de trafic din Bacău, respectiv 424.292 lei.

Despăgubirile au fost achitate în baza unor polițe emise de Astra Asigurări, asigurător în faliment din decembrie 2015, și, începând cu luna mai a acestui an, de Allianz-Țiriac, care a câștigat o licitație organizată în prima parte a acestui an.

Liderul pieței asigurărilor a câștigat procedura de atribuire cu o ofertă de preț de 7,75 milioane de lei pentru o perioadă de 12 luni, de la un estimat de 8,5 milioane de lei. La licitație a mai depus ofertă și asocierea formată din Omniasig VIG și BCR Asigurări de Viață, potrivit datelor ROMATSA.

Suma asigurată prin actuala poliță a fost stabilită la 686,6 milioane de lei.

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul prin care Sorin Mihai Grindeanu este desemnat candidat la funcția de prim-ministru CITEȘTE ȘI Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul prin care Sorin Mihai Grindeanu este desemnat candidat la funcția de prim-ministru

Pentru fosta poliță, care a expirat în luna mai a acestui an, instituția a plătit în 2015 suma de 6,6 milioane de lei, banii fiind încasați de Astra Asigurări.

În 2015, un angajat ROMATSA a încasat de la Astra 1,18 milioane de lei în urma pierderii din motive medicale a brevetului de controlor de trafic aerian, conform datelor instituției.

Aflată sub autoritatea Ministerului Transporturilor, ROMATSA a fost înființată în 1991 și activează în domeniul serviciilor de trafic aerian, furnizate aeronavelor civile care survolează spațiul aerian al României și numără aproape 1.100 de angajați, din care peste 600 sunt controlori de trafic.

Topul inculpaților celebri ai anului 2016 CITEȘTE ȘI Topul inculpaților celebri ai anului 2016

Autoritatea a inițiat vineri licitația pentru o nouă poliță de asigurare a salariaților pentru riscul de pierdere a brevetului de controlor de trafic din motive medicale, inclusiv deces.

Estimată la 24 milioane de lei, polița va fi emisă pentru perioada mai 2017 – mai 2020.

Ofertele vor fi deschise în prima parte a lunii februarie.

Suma asigurată este de 689.860.647 lei și acoperă 1.081 de salariați ai instituției, potrivit caietului de sarcini al licitației.

Limita maximă pe salariat a sumei asigurate care va fi acordată pentru cazul pierderii licenței, brevetului sau certificatului de controlor de trafic din motive medicale (caz ce include și decesul) este de 1.434.111 lei.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
romatsa
brevet
trafic
controlor
despagubiri