EXCLUSIV În ciuda dificultăților financiare, Carpatica Asig a cumpărat de la Carabulea, cu banii jos, un proiect imobiliar de peste 2 mil. euro

EXCLUSIV În ciuda dificultăților financiare, Carpatica Asig a cumpărat de la Carabulea, cu banii jos, un proiect imobiliar de peste 2 mil. euro

Ilie Carabulea, proprietarul Carpatica Asig

Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 8 apr 2016

Carpatica Asig, societate în procedură de rezoluție din cauza dificultăților financiare, a plătit la începutul acestui an peste 2 milioane de euro unei companii controlate de Ilie Carabulea pentru un proiect imobiliar situat în Sibiu, fără ca asigurătorul să devină imediat proprietarul terenului sau clădirii, ci la finele acestei luni, conform contractului semnat între părți.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Potrivit datelor asigurătorului consultate de Profit.ro, vânzătorul proiectului imobiliar a fost Atlantic Travels SRL, o firmă deținută de omul de afaceri Ilie Carabulea - 66,52%, Atlassib - 31,47% și Ilie Tudor Carabulea - 1,99%.

Omul de afaceri deține asigurătorul din Sibiu prin Atlassib - 93,97% și Transcar Sibiu - 5,96%, potrivit datelor companiei.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunțat, în 25 ianuarie, aplicarea în premieră a măsurilor de rezoluție la Carpatica Asig, societate aflată în redresare financiară din aprilie 2014, pentru a evita intrarea într-o stare de dificultate majoră a asigurătorului.

Compania se confruntă cu un deficit de capital de aproape 500 milioane de lei și funcționează cu un coeficient de lichiditate sub nivelul normelor legale, circa 0,4, comparativ cu minim 1.

De asemenea, ASF a dispus desemnarea unui administrator temporar, respectiv Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA), care va avea ca atribuții principale supervizarea procesului de inventariere a patrimoniului societății la finele anului 2015, întocmirea situațiilor financiare anuale și auditarea acestora, precum și supervizarea modului de ducere la îndeplinire a măsurilor, în special cele legate de atragerea unui investitor strategic.

Groupama a plătit, anul trecut, despăgubiri în valoare de aproximativ 100 de milioane de euro CITEȘTE ȘI Groupama a plătit, anul trecut, despăgubiri în valoare de aproximativ 100 de milioane de euro

Procedura de rezoluție, definită printr-o lege intrată în vigoare la finalul anului trecut, presupune transferul activității unui asigurător cu probleme de la acționarii săi către un administrator numit de ASF.

În 2015, potrivit ASF, societatea a subscris prime de 583,74 milioane de lei, rezultat care a plasat Carpatica Asig pe locul 6 în ierarhia asigurătorilor non-life.

viewscnt
Afla mai multe despre
carpatica asig
achizitie
proiect imobiliar