FAST Brokers va intermedia polițele de viață pentru militarii din Forțele Navale. Contract de 10,5 milioane lei

FAST Brokers va intermedia polițele de viață pentru militarii din Forțele Navale. Contract de 10,5 milioane lei
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 16 ian 2024

FAST Brokers a câștigat, din postura de unic ofertant, o licitație organizată de Ministerul Apărării Naționale (MApN) pentru furnizarea de asigurări facultative pentru viață, accidente și sănătate, viitoarea poliță urmând să acopere 2.255 militari din forțele navale ale armatei până la 27 octombrie 2025.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Profit News TV - Maraton Fonduri Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC Bank, Fabrica de Consultanță.
11 iunie - Medika TV - Maraton Sănătatea Aparatului Urinar
12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

Contractul de asigurare a fost estimat și semnat pentru suma de 10,517 milioane de lei și acoperă riscurile de deces, invaliditate gradul I și II, invaliditate gradul III și îmbolnăviri, pe timpul și din cauza acțiunilor de luptă, procesului de pregătire pentru luptă și îndeplinirea sarcinilor pe timpul serviciului de luptă, care au ca rezultat mutilări sau defecte fizice ireversibile ori vătămări corporale/afecțiuni ce pot fi stabilite în mod obiectiv și cu consecințe definitive, având caracter ireversibil și definitiv.

De asemenea, vor fi acoperite cheltuielile de spitalizare și/sau tratament ambulatoriu pentru perioade cuprinse între 3 și 90 de zile, dacă se face dovada acestor cheltuieli, cheltuielile pe medicamente și tratament, dacă se face dovada că aceste cheltuieli au fost efectuate, precum și cheltuielile de repatriere, dacă se face dovada acestor cheltuieli.

Guvernul revine - Înghețarea tarifelor RCA, pentru 3 luni, cu posibilitate de prelungire CITEȘTE ȘI Guvernul revine - Înghețarea tarifelor RCA, pentru 3 luni, cu posibilitate de prelungire

Potrivit caietului de sarcini, suma asigurată pentru riscul de deces este de 80.000 de euro. Pentru riscul de invaliditate de gradul I și II, valoarea va fi de minimum 60.000 de euro, iar pentru formele de invaliditate de gradul III de cel puțin 40.000 euro.

Obiectivul acordului-cadru mai cuprinde și cheltuieli de spitalizare și/sau tratament ambulatoriu pentru perioade cuprinse între 3 și 90 de zile, pentru care se vor acorda până la 60 euro/zi, dacă se face dovada acestor cheltuieli.

În ceea ce privește cheltuielile pentru medicamente și tratamente, se vor face în cuantum de până la 6.000 euro, cu acte justificative.

Un capitol special este reprezentat de cheltuielile de repatriere. Pentru cazurile de invaliditate sau de deces, produse prin accidente, catastrofe sau alte asemenea evenimente (imbolnavire, impuscare, iradiere etc.) intervenite pe timpul pregătirii, deplasării la și de la locul misiunii și din cauza executării misiunii în străinătate și/sau pe teritoriul național, autoritatea contractantă a stabilit un plafon de până la 14.000 euro.

Mai multe detalii AICI.

Despăgubirile plătite pentru locuințele asigurate obligatoriu au explodat CITEȘTE ȘI Despăgubirile plătite pentru locuințele asigurate obligatoriu au explodat

FAST Brokers a fost înființat în 2002, are un capital social de 200.000 lei și îi are ca acționari pe Liliana și Iulian Valentin Gheorghiu, potrivit termene.ro. În 2022, brokerul a consemnat un avans al veniturilor de activitatea de brokeraj, de la 3,4 milioane de lei la 4,16 milioane de lei, potrivit datelor de la Ministerul Finanțelor Publice. Profitul net a urcat 2,05 milioane de lei, de la 1,91 milioane de lei în 2021. FAST Brokers a încheiat anul 2022 pe locul 75 și o cotă de 0,19%.

În august 2023, brokerul a câștigat o licitație pentru Armata, polița depășind 20 milioane de lei pentru trei ani. Detalii AICI.

De asemenea, la finele anului 2023, brokerul câștigat o procedură de atribuire pentru MApN în valoare de 64 milioane de lei. Detalii AICI.

viewscnt
Afla mai multe despre
licitatie
contract
atribuire
militari
asigurari
fortele navale
fast brokers