Hidroelectrica vrea o poliță care să acopere pierderi generate de eventuale erori ale șefilor, în limita a 50 milioane euro

Hidroelectrica vrea o poliță care să acopere pierderi generate de eventuale erori ale șefilor, în limita a 50 milioane euro
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 15 dec 2016

Hidroelectrica vrea un asigurător pentru emiterea unei polițe care va acoperi, în limita a 50 de milioane de euro, prejudiciile provocate companiei de eventuale erori de management, omisiuni sau predicții greșite ale membrilor Directoratului și Consiliului de Supraveghere ai producătorului de energie electrică.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Polița va acoperi și cheltuielile de apărare, investigare și pentru experți de orice fel în limita a 1 milion de euro, precum și eventualele cheltuieli de refacere a imaginii/reputației, comunicare în caz de criză și relații publice, în limita a 100.000 de euro.

De asemenea, vor fi acoperite cheltuielile de limitare a pierderilor sau cele de urgență în limita a 1 milion de euro.

CITEȘTE ȘI ANAF schimbă criteriile de selecție și include societățile afiliate în categoria marilor contribuabili

Directoratul Hidroelectrica este condus de Ovidiu Agliceru, ceilalți doi membri fiind Iulian Tudor și Petronel Chiriac. De notat că autoritatea contractantă a solicitat ofertantului câștigător, prin caietul de sarcini, ca polița să acopere și alți membri ai Directoratului, atunci când va fi cazul, numărul acestora putând să crească de la 3 la 7.

Consiliul de supraveghere al companiei este format din Crăița Ana Bucheru (președinte), Elena Voicu, Nicu Romeo Susanu, Ionuț Purica, Robert Cosmin Pană, Mihai Daniel Aniței și Oana Valentina Truță.

Estimat la 900.160 lei, contractul de asigurare va fi încheiat pentru o perioadă de un an, de la data atribuirii. Ofertele vor fi deschise în prima parte a lunii ianuarie. 

CITEȘTE ȘI STUDIU Românii din marile orașe vor cheltui în acest an cu 4,4% mai mult pentru sărbătorile de iarnă

Hidroelectrica a înregistrat în primele nouă luni ale acestui an un profit brut de 1,133 miliarde lei, în creștere cu 29% față de perioada similară a anului trecut, la o cifră de afaceri de 2,4 miliarde lei, consolidându-și statutul de cea mai profitabilă companie de stat.

În primele nouă luni, compania a produs 13,28 TWh energie, comparativ cu 12,49 TWh în aceeași perioadă a anului 2015. Compania a produs electricitate în 207 hidrocentrale aflate în exploatare, cu o putere instalată de 6.432 MW.

Hidroelectrica s-a aflat în insolvență din 20 iunie 2012 până în 21 iunie 2016, însă în două faze, pentru că în perioada iunie 2013 – februarie 2014 a ieșit din procedura judiciară.

VIDEO Clipul muzical pregătit pentru promovarea, anul viitor, a stațiunii Mamaia CITEȘTE ȘI VIDEO Clipul muzical pregătit pentru promovarea, anul viitor, a stațiunii Mamaia

Pe perioada insolvenței, Hidroelectrica a devenit una dintre cele mai profitabile și mai bogate companii de stat din România.

Fostul administrator judiciar al companiei, Remus Borza, a estimat că Hidroelectrica a ar putea obține în acest an un profit record de 1,3 miliarde de lei, față de 899,4 milioane lei în 2015.

Hidroelectrica dispune, în plus, de mult cash, având lichidități de 1,6 miliarde lei (circa 350 milioane euro cash) la finalul lunii mai

Producătorul de energie avea 3.327 salariați la finalul lunii septembrie, față de 5.239 salariați la momentul intrării în insolvență.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
hidroelectrica
licitatie
asigurare
raspundere civila