Omniasig - despăgubiri mari plătite pentru un polițist accidentat mortal și incendiul de la fabrica de hârtie și carton Pehart Tec

Omniasig - despăgubiri mari plătite pentru un polițist accidentat mortal și incendiul de la fabrica de hârtie și carton Pehart Tec
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 mar 2022

În 2021, valoarea totală a despăgubirilor plătite de Omniasig Vienna Insurance Group  a fost de peste 940 milioane lei. În topul celor mai mari despăgubiri plătite în această perioadă se evidențiază ca valoare cele de pe liniile RCA și Property. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Astfel, pe linia asigurărilor RCA, cea mai mare despăgubire a fost de aproximativ 2 milioane lei, plătită în urma unui accident în care șoferul, conducând sub influența băuturilor alcoolice, a lovit mortal un polițist care îi semnalase oprirea pentru un control în trafic, iar după aceea a continuat să conducă cu viteză, a pierdut controlul volanului și a intrat într-un gard, accidentându-se.

Cea de-a doua despăgubire, în valoare de aproape 1,6 milioane lei, a fost plătită pentru vătămări corporale, rezultate în urma unui accident în lanț în Italia, provocat de vinovatul asigurat RCA, care a lovit din spate trei autoturisme. În urma accidentului, șoferii celor trei vehicule au suferit vătămări corporale, iar un pasager a fost transportat cu elicopterul la spital, la terapie intensivă.

Pe cea de a treia poziție în top este o despăgubire de peste 1,4 milioane lei plătită în urma unui accident cauzat de depășirea vitezei legale în localitate și rezultat cu decesul unui pieton.

Peste 50.000 de români au încasat deja pensie privată. Suma medie, aproape dublă față de 2018 CITEȘTE ȘI Peste 50.000 de români au încasat deja pensie privată. Suma medie, aproape dublă față de 2018

În clasamentul aferent liniei Property cea mai mare despăgubire, de aproximativ 11,5 milioane lei, a fost plătită ca urmare a unui incendiu la fabrica de hârtie și carton Pehart Tec, din Dej, județul Cluj. 

Pe locul al doilea în topul Property se află o despăgubire de aproximativ 2,3 milioane lei, achitată ca urmare a unui furt de electronice dintr-un depozit. Pe locul al treilea, este o despăgubire de aproximativ 1,7 milioane lei, plătită ca urmare a unui incendiu la un depozit, unde au fost avariate stocul de marfă și mijloacele fixe.

Pe linia CASCO, cea mai mare despăgubire din 2021 este de peste 500.000 lei, fiind plătită în urma unui accident în care autoturismul a derapat din cauza condițiilor meteo și a intrat în parapetul de la marginea șoselei. Pe locul al doilea se află o despăgubire tot de peste 500.000 lei, achitată în cazul unei autoutilitare, care a ars în întregime din cauza unui incendiu la motor. A treia despăgubire ca valoare a fost de asemenea de peste 500.000 lei, fiind plătită în urma unui incendiu la motorul unui autocar, declanșat în timpul deplasării.

Pe linia asigurărilor de locuințe, primele trei despăgubiri ca valoare au fost toate provocate de incendii. Cea mai mare despăgubire a fost în valoare de peste 200.000 lei, aici incendiul survenind în anexa locuinței, extins apoi în mansarda casei, din cauza unui scurt-circuit. Pe locul doi în top este o despăgubire în valoare tot de peste 200.000 lei, plătită în urma unui incendiu la o casă din vecinătate, care s-a propagat și la locuința asiguratului Omniasig.

Poziția a treia este ocupată de o despăgubire de aproape 200.000 lei, plătită în urma unui incendiu provocat de un scurt-circuit în camera centralei dintr-o anexă a locuinței.

Pe segmentul asigurărilor de călătorie, cea mai mare despăgubire a fost de peste 120.000 lei, achitată pentru costurile de spitalizare și tratament în cazul unei persoane ce a suferit un atac cerebral în SUA. A doua despăgubire din acest top este tot de peste 120.000 lei și a fost plătită ca urmare a unui deces survenit în cadrul unui accident de muncă în Germania. Pe a treia poziție se află o despăgubire tot de peste 120.000 lei, plătită pentru costurile medicale și de spitalizare generate de un abces, în SUA.

Pe linia asigurărilor de sănătate, primele trei cele mai mari despăgubiri individuale plătite de Omniasig au fost de aproximativ 50.000 lei fiecare, pentru afecțiuni critice, precum cancer de pancreas, tumoră cerebrală și neoplasm mamar. Următoarele două despăgubiri au fost de aproximativ 30.000 lei fiecare, pentru diagnosticarea unor afecțiuni oncologice. 

viewscnt
Afla mai multe despre
despăgubire
omniasig