Piața asigurărilor a crescut cu 24% anul trecut

Piața asigurărilor a crescut cu 24% anul trecut
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 mar 2022

Piața asigurărilor a crescut anul trecut din punctul de vedere al primelor brute subscrise cu 24%, segmentul de asigurări de viață înregistrând un avans de 18%, la 2,6 miliarde de lei, a declarat Valentin Ionescu, director al Direcției Generale de Asigurări din cadrul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

"Anul trecut, piața asigurărilor a crescut din punctul de vedere al primelor brute subscrise cu 24%. Este pozitiv faptul că asigurările de viață au crescut cu 18% și au ajuns la subscrieri de 2,6 miliarde de lei, iar asigurările de sănătate au crescut cu 10% și au însumat 500 milioane de lei. Aceste tipuri de asigurări, prin măsurile pe care noi le-am luat, ne dorim să crească continuu, astfel încât structura pieței, asa cum este ea acum, să se schimbe în următorii ani, iar ponderea asigurărilor facultative să fie dominantă", a afirmat Valentin Ionescu, în cadrul unei conferințe organizată de Institutul de Studii Financiare.

Studiu EY România: 78% dintre Directorii Financiari din România consideră că se vor implica mai mult în dezvoltarea și executarea strategiilor de business în următorii trei ani CITEȘTE ȘI Studiu EY România: 78% dintre Directorii Financiari din România consideră că se vor implica mai mult în dezvoltarea și executarea strategiilor de business în următorii trei ani

În 2021, despăgubirile brute plătite decătre societățile de asigurare au fost de circa 7,6 miliarde de lei, scrie Agerpres.

"Industria este rezilientă, industria a răspuns tuturor daunelor care s-au întâmplat pe parcursul anului trecut", a subliniat Valentin Ionescu.

Conform sursei citate, coeficientul de lichiditate a fost în creștere la sfârșitul lunii decembrie pentru societățile de asigurări comparativ cu 2020, iar indicatorii SCR si MCR au fost peste nivelul minim legal.

"Per ansamblu, în ciuda pandemiei și a ieșirii din piață a celui mai mare asigurator, prin eforturile pe care Autoritatea de Supraveghere Financiară le-a făcut, piețele financiare pe care noi le supraveghem, inclusiv piața asigurărilor, s-au dovedit reziliente și au susținut, atunci când a fost nevoie, familiile sau agenții economici. Ultimii 2 ani de pandemie au demonstrat o maturitate a piețelor supravegheate de ASF. Comparativ cu alte crize istorice, în special față de cea din 2008, în acest moment stăm mult mai bine, piețele sunt mature, instrumentele sunt mult mai complexe, iar viteza de reacție, inclusiv a ASF, a fost una foarte mare, foarte bună, în coordonare cu alte autorități.", a mai spus directorul Direcției Generale de Asigurări din ASF.

Ca urmare a tuturor măsurilor, el a precizat că "nu s-a pus discuția unui risc sistemic în piețele supravegheate".

"Și acum planează riscuri asupra piețelor financiare, dar ele sunt monitorizate. În funcție de nivelul riscului, există măsuri pe fiecare nivel de risc.", a adăugat Valentin Ionescu. 

viewscnt
Afla mai multe despre
asigurari
asf
valentin ionescu