Primele de asigurare pentru companiile expuse la războiul din Ucraina au crescut puternic

Primele de asigurare pentru companiile expuse la războiul din Ucraina au crescut puternic
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 mai 2022

Primele de asigurare pentru unele companii aeriene și maritime expuse în special războiului din Ucraina au crescut de peste două ori, mărind costurile suportate de acestea, spun surse din industrie, citate de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Primele de asigurări comerciale globale au crescut în medie cu 11% în primul trimestru, potrivit brokerului de asigurări Marsh, care a spus că războiul exercită o presiune în creștere asupra acestora, scrie News.ro.

ASF schimbă substanțial regulile RCA. Constatarea amiabilă va fi electronică. Fără obligație de a anunța modificări de tarife CITEȘTE ȘI ASF schimbă substanțial regulile RCA. Constatarea amiabilă va fi electronică. Fără obligație de a anunța modificări de tarife

Dar cifra generală maschează mișcări mai clare în unele sectoare și acoperă doar primele cinci săptămâni după invazie.

Războiul este de obicei exclus din polițele de asigurare obișnuite. Clienții cumpără o asigurare suplimentară de război, pe lângă asigurarea obișnuită.

Garrett Hanrahan, director pentru aviație la Marsh, a declarat că asigurarea de război pentru aviație nu mai este disponibilă pentru Ucraina, Rusia și Belarus, ca urmare a conflictului.

Pentru restul lumii, asigurarea pentru război a aviației s-a dublat, deoarece asigurătorii încearcă să-și recupereze o parte din pierderi, a spus el.

"Piața războiului începe să se refacă prin creșterea prețurilor".

Conflictul, pe care Rusia îl numește ”operațiune militară specială”, ar putea duce la pierderi de asigurare de 16 miliarde de dolari - 35 de miliarde de dolari în așa-numitele clase de asigurări ”de specialitate”, cum ar fi aviația, sectorul maritim, creditul comercial, riscul politic și cibernetic, a spus S&P Global într-un raport.

Numai solicitările de despăguburi din partea aviației ar putea însemna 15 miliarde de dolari, a spus S&P Global, sute de avioane închiriate fiind blocate în Rusia ca urmare a sancțiunilor occidentale și a contramăsurilor ruse.

Un locator de avioane a descris recentele creșteri ale costurilor de asigurare ca ”nefiind o priveliște frumoasă”.

Unii locatori de avioane - un sector deosebit de expus al pieței deoarece avioanele lor sunt blocate în Rusia – trebuie acum să plătească de 10 ori prima lor inițială, a spus un asigurator, în timp ce altul a spus că asigurătorii ar putea ”stabili prețul” pentru locatori.

În asigurarea navelor, asigurații plătesc o primă suplimentară de ”încălcare” atunci când o navă intră în ape deosebit de periculoase, locații care sunt actualizate de piața Lloyd’s.

Pentru zona din jurul apelor rusești și ucrainene din Marea Neagră și Marea Avov, aceasta a crescut de mai multe ori, au spus trei surse de asigurări, la aproximativ 5% din valoarea navei, de la 0,025% înainte de invazie, fiind în valoare de milioane de dolari pentru o poliță de șapte zile.

De fiecare dată când o navă intră în acele ape, trebuie să plătească acea primă suplimentară. Tarifele pentru navele care intră în alte ape rusești au crescut și ele cu cel puțin 50%, după ce piața Lloyd’s a clasificat toate porturile rusești ca fiind cu risc ridicat, au spus două dintre surse. Din cauza pericolelor, unii asigurători maritimi au încetat să ofere acoperire regiunii.

viewscnt
Afla mai multe despre
asigurare
prime
ucraina