Proprietarul Astra Asigurări, în scaun cu rotile la Înalta Curte

Proprietarul Astra Asigurări, în scaun cu rotile la Înalta Curte

Sursa foto: Laszlo Raduly

Cristian Vasilcoiu
Cristian Vasilcoiu
scris 21 sep 2015

Proprietarul companiei falimentare Astra Asigurări s-a prezentat în scaun cu rotile la Înalta Curte de Casație și Justiție, care îl judecă în dosarul mituirii judecătorilor. Dan Adamescu a fost așteptat de câțiva protestatari, nemulțumiți de falimentarea asigurătorului Astra.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Dan Adamescu și-a făcut apariția la Înalta Curte de Casație și Justiție flancat de bodyguarzi și în scaun cu rotile. Patronul Astra Asigurări, declarată recent falimentară de Autoritatea de Supraveghere Financiară, dădea senzația că nu se poate deplasa fără ajutor. Nu a făcut, însă, niciun comentariu, referitor la starea de sănătate sau motivele din cauza cărora ar avea nevoie de scaunul cu rotile. De altfel, nu a răspuns la niciuna dintre întrebările ziariștilor.

Pe de altă parte, câțiva protestatari nemulțumiți de faptul că Astra Asigurări nu mai plătește nicio despăgubire l-au așteptat pe Dan Adamescu la ICCJ, adresându-i replici critice, precum: “Ne-ai pierdut banii la barbut !”.

Adamescu s-a prezentat la Înalta Curte de Casație și Justiție pentru o nouă înfățișare în dosarul în care este acuzat de mituirea mai multor judecători de la Tribunalul București, pentru a obține soluții favorabile în dosarele de insolvență ale companiilor sale.

Curtea de Apel București l-a condamnat pe Dan Adamescu la patru ani și șase luni de închisoare cu executare, în acest dosar, dar omul de afaceri a contestat decizia la ICCJ. Soluția Înaltei Curți va fi definitivă. Asta după ce el fusese trimis în judecată de DNA, în iunie 2014.

Pe de altă parte, soția lui Dan Adamescu a intentat divorț, care se află pe rolul Judecătoriei Sectorului 1 București.

Familia Adamescu controlează, printre altele, magazinul Unirea din București, Hotelul Rex din Mamaia, publicațiile România Liberă și Academia Cațavencu, dar și clubul de fotbal Oțelul Galați.

viewscnt
Afla mai multe despre
dan adamescu
astra
iccj