UNIQA Asigurări vrea să iasă din piața RCA

UNIQA Asigurări vrea să iasă din piața RCA
scris 22 sep 2021

UNIQA Asigurări vrea să iasă din piața RCA și a depus deja la Autoritatea de Supraveghere Financiară o adresă în care solicită retragerea licenței RCA, conform celor declarate de Valentin Coroiu, Vicepreședinte Directorat UNIQA Asigurări.

"Discuțiile pe care noi le-am avut la nivelul conducerii, împreună cu Consiliul de Supraveghere, au fost direcționate spre a analiza oportunitățile pe care le avem de a ne continua călătoria în ceea ce livrăm noi în piața din România, de a o face consistentă și relevantă și de a încerca să limităm expunerea într-o zonă în care am constatat că nu am găsit soluțiile cele mai corecte și cele mai bune pentru noi, clienți și acționari.

Această triadă trebuie satisfăcută în tot ceea ce înseamnă un mecanism de business. Astfel că, într-adevăr, în momentul de față noi avem o inițiativă prin care am depus către Autoritate o adresă în care solicităm retragerea licenței RCA. Suntem în momentul de față în așteptarea unei soluții sau a unui mod în care vom funcționa în perioada imediat următoare. Și asta arată că, din păcate, în momentul acesta, modul în care noi vom fi prezenți este mai puțon în zona RCA, dar, cu siguranță, în tot ceea ce înseamnă asigurările CASCO, precum și asigurările non-auto și de viață avem foarte multe lucruri de spus.

Ceea ce noi construim și vrem să dezvoltăm în această zonă sunt convins că va reuși să împlinească anumite nevoi pe care piața de asigurări în general și clienții le au", a declarat Coroiu, citat de 1asig.ro.

Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online CITEȘTE ȘI Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online

UNIQA Insurance Group operează pe piața românească din 2008.

Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online? CITEȘTE ȘI Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online?

UNIQA Insurance Group, cu sediul central în Austria, este unul dintre cele mai importante și dinamice grupuri de asigurări din Europa Centrala și de Est.

UNIQA operează în 18 țări din Europa Centrală și de Est: Austria, Albania, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Kosovo, Croația, Macedonia de Nord, Muntenegru, Polonia, România, Rusia, Serbia, Slovacia, Republica Cehă, Ucraina, Ungaria, Elveția și Liechtenstein.

viewscnt
Afla mai multe despre
uniqa asigurări
paul cazacu