Grupul bancar spaniol BBVA va face concedieri

Grupul bancar spaniol BBVA va face concedieri
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 feb 2021

BBVA ia în considerare concedierea unui număr de 3.000 de angajați în Spania sau aproximativ 10% din forța sa de muncă de aici, pentru a se adapta la creșterea utilizării serviciilor bancare online, a anunțat miercuri publicația spaniolă Expansion, citând surse care au dorit să-și păstreze anonimatul, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Reprezentanții BBVA, una dintre cele mai mari bănci spaniole, nu au dorit să comenteze informația.

Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online? CITEȘTE ȘI Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online?

Luna trecută, directorul general Onur Genc le-a spus analiștilor că banca ia în considerare un plan de reducere a costurilor în zonele unde se înregistrează creștere redusă, "inclusiv un program rapid de restructurare în Spania, în primul semestru din 2021", scrie Agerpres.

Băncile sunt sub presiune în Spania și în alte țări din Europa pentru a intra într-un proces de consolidare, în timp ce se confruntă cu majorarea creditelor neperformante, ca efect al pandemiei de coronavirus (COVID-19), și cu ratele scăzute ale dobânzilor.

Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online CITEȘTE ȘI Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online

Profitul net al BBVA în Spania a scăzut cu 48% în trimestrul patru din 2020, față de perioada similară din 2019.

Un purtător de cuvânt al Comisiones Obreras, cel mai mare sindicat din cadrul BBVA, a anunțat miercuri că încă nu au început negocieri sau întâlniri cu reprezentanții băncii privind potențialele concedieri.

BBVA are aproximativ 29.300 de angajați în Spania, din cei aproape 123.000 pe plan global.

VIDEO Un duplex de la nivelul superior al unui complex rezidențial nou din Brașov, cu panoramă superbă către Tâmpa și zona istorică CITEȘTE ȘI VIDEO Un duplex de la nivelul superior al unui complex rezidențial nou din Brașov, cu panoramă superbă către Tâmpa și zona istorică

BBVA este acționarul majoritar al Turkiye Garanti Bankasi (TGB), a doua cea mai mare bancă privată din Turcia și banca mamă a Garanti Bank România.

viewscnt
Afla mai multe despre
bbva
concedieri