AUDIO Ministrul Finanțelor dă din colț în colț și evită să spună ce rate are la bănci: Sunt un om al cifrelor și nu vreau să încurc zecimalele, voi prezenta oficial

AUDIO Ministrul Finanțelor dă din colț în colț și evită să spună ce rate are la bănci: Sunt un om al cifrelor și nu vreau să încurc zecimalele, voi prezenta oficial
scris 22 mar 2019

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a evitat, vineri, să spună care este valoarea creditelor contractate de acesta la bănci, în contextul în care Guvernul poartă în prezent discuții pentru modificarea taxelor impuse băncilor prin OUG 114, cu scopul declarat de a scădea costurile finanțării pentru cetățeni și companii. Teodorovici a invocat secretul fiscal, a precizat că are un credit imobiliar și unul de nevoi personale, dar nu a indicat vreo sumă, spunând că nu vrea să încurce ”zecimalele”.

Întrebat care e valoarea ratelor sale la bănci, ministrul Finanțelor a ridicat problema ”secretului fiscal”, indicând că astfel de informații ar fi private, dar apoi a precizat că e vorba de un credit imobiliar și de unul de nevoi personale.

Teodorovici a arătat că va verifica în cele din urmă exact ambele rate și va prezenta atât suma totală a acestora, cât și sursa veniturilor din care sunt plătite.

VIDEO Teodorovici, sinceritate: Dacă am fi urmat o cale normală de dialog, inclusiv cu Bruxelles, OUG 114 nu ar fi existat. Comisarul european Corina Crețu: Consultarea în pregătirea ordonanței, nu după, ar fi fost mai bine pentru toți CITEȘTE ȘI VIDEO Teodorovici, sinceritate: Dacă am fi urmat o cale normală de dialog, inclusiv cu Bruxelles, OUG 114 nu ar fi existat. Comisarul european Corina Crețu: Consultarea în pregătirea ordonanței, nu după, ar fi fost mai bine pentru toți

”Apostrofat” de jurnaliști că ar putea fi singurul român care nu știe cât are de plătit la bănci, ministrul Finanțelor a invocat în cele din urmă rigoarea matematică.  

”Eu sunt un om al cifrelor și vreau să vă spun exact la zecimală și asta mă împiedică să vă spun exact acum cifra, pentru că nu vreau să mă încurc la zecimale”, a susținut Eugen Teodorovici. 

AUDIO DECLARAȚIILE MINISTRULUI TEODOROVICI PRIVIND RATELE SALE BANCARE

Aberațiile OUG 114: ANRE obligă Romgaz și Petrom să importe gaze rusești la prețul pieței și să vândă gaze românești la preț plafonat către cei doi importatori Gazprom! CITEȘTE ȘI Aberațiile OUG 114: ANRE obligă Romgaz și Petrom să importe gaze rusești la prețul pieței și să vândă gaze românești la preț plafonat către cei doi importatori Gazprom!

Conform celei mai recente declarații de avere, din urmă cu un an, de la instalarea în funcție, ministrul are un credit ipotecar în valoare de 352.230 euro la BCR și un alt credit de nevoi, la aceeași bancă, în valoare de 221.317 euro. Ambele credite au fost contractate în 2007 și sunt scadente în 2045.

Eugen Teodorovici mai are contractat din 2008 un credit ipotecar în valoare de 121.823 euro, scadent în 2033, la Credit Europe.

Totodată, ministrul Finanțelor a împrumutat în 2011 suma de 100.000 euro, iar în 2016 a mai împrumutat 75.000 lei din surse pe care nu le precizează. Ambele sume va trebui să le ramburseze însă până în 2021.  

viewscnt
Afla mai multe despre
teodorovici
rate
bancare
banci
suma
zecimale
ministru
finante