Banca Mondială își consolidează sistemul de garanții pentru a-și tripla garanțiile anuale la 20 de miliarde de dolari până în 2030

Banca Mondială își consolidează sistemul de garanții pentru a-și tripla garanțiile anuale la 20 de miliarde de dolari până în 2030
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 feb 2024

Grupul Băncii Mondiale a anunțat că își va consolida structura de garanții pentru împrumuturi și investiții, ca parte a obiectivului său de a-și tripla garanțiile anuale la 20 de miliarde de dolari până în 2030, pentru a stimula investițiile private în energie regenerabilă în țările în curs de dezvoltare, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Reformele, anunțate în marja unei reuniuni a liderilor financiari ai G20 la Sao Paulo, Brazilia, vor muta toți experții în garanții din toate unitățile de afaceri ale Băncii Mondiale într-o singură platformă, scrie News.ro.

Banca a spus că modificările, care vor începe la 1 iulie, vor oferi ”o experiență perfectă pentru clienți și un acces mai ușor la suita completă de garanții”.

Grupul Autonom, cel mai mare cumpărător de mașini din România, și-a diminuat drastic profitul net CITEȘTE ȘI Grupul Autonom, cel mai mare cumpărător de mașini din România, și-a diminuat drastic profitul net

Grupul Băncii Mondiale garantează în prezent împrumuturi și contracte de investiții în valoare de aproximativ 6,8 miliarde de dolari anual, în unitățile sale de afaceri, inclusiv Agenția Multilaterală de Garantare a Investițiilor (MIGA), International Finance Corp din sectorul privat și principala sa divizie de creditare, Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

Garanțiile includ asigurarea pentru riscurile de credit, riscurile politice, încălcarea contractului, restricții valutare și alte impedimente pentru investițiile private în țările în curs de dezvoltare.

Extinderea acestor garanții este o componentă cheie a eforturilor băncii de a-și extinde bilanțul și de a crește creditarea cu peste 150 de miliarde de dolari pe parcursul a 10 ani, pentru a ajuta la combaterea schimbărilor climatice și a altor crize globale.

Schimbările anunțate miercuri sunt primele rezultate tangibile ale unui grup de directori de investiții din sectorul privat, reunit anul trecut de președintele Băncii Mondiale, Ajay Banga, numit Private Sector Investment Lab, pentru a dezvolta idei pentru a atrage mai mult capital privat pentru energie curată și alte investiții în țările în curs de dezvoltare.

Banca Mondială a spus că planul prevede simplificarea produselor de garantare într-un singur meniu cuprinzător, care să permită clienților să identifice și să aleagă cu ușurință instrumentul care se potrivește cel mai bine nevoilor lor.

AROBS Transilvania – afaceri în creștere semnificativă și profit net drastic diminuat CITEȘTE ȘI AROBS Transilvania – afaceri în creștere semnificativă și profit net drastic diminuat

O nouă abordare comună ar standardiza revizuirea garanțiilor, înlocuind un mozaic de diferite procese, reguli și standarde care acum ”îi împiedică potențialul și împiedică accesul clienților”, a spus banca.

”Avem nevoie de resursele și ingeniozitatea sectorului privat pentru a face față provocărilor globale majore. Prin consolidarea ofertelor noastre, simplificarea proceselor și creșterea accesului, oferim un acces mai rapid și mai ușor la garanții pentru companii”, a spus Banga într-un comunicat.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca mondiala
garantii