Banca Monte dei Paschi concediază 2.600 de angajați și închide un sfert din sucursale

Banca Monte dei Paschi concediază 2.600 de angajați și închide un sfert din sucursale
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 oct 2016

Banca Monte dei Paschi di Siena va concedia 2.600 de angajați, va închide circa un sfert dintre sucursale și va vinde credite neperformante, pentru îmbunătățirea profitabilității, în cadrul strategiei directorului general Marco Morelli de a atrage investitori pentru un plan de redresare esențial supraviețuirii instituției financiare, relatează Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Monte dei Paschi, considerată cea mai veche bancă încă funcțională din lume, a raportat marți pierderi de 1,15 miliarde de euro pentru trimestrul încheiat în septembrie, după ce a constituit provizioane mai mari pentru împrumuturile neperformante, scrie News.ro.

Banca are ca obiectiv obținerea unui profit anual de 978 de milioane de euro în 2018 și de 1,1 miliarde de euro în 2019.

Obiectivul anterior era un profit de 880 de milioane de euro în 2018.

Morelli, în funcție de numai șase săptămâni, vrea să convingă acționarii că banca poate să se redreseze prin reducerea creditelor neperformante cu 28 de miliarde de euro și reorganizarea activităților. Obiectivul planului este atragerea de la investitori a 5 miliarde de euro.

Guvernul impune dn noiembrie reguli la înmormântare și intervine pe piața firmelor de pompe funebre CITEȘTE ȘI Guvernul impune dn noiembrie reguli la înmormântare și intervine pe piața firmelor de pompe funebre

Testele de stres publicate în iulie de Banca Centrală Europeană au arătat că Monte dei Paschi este cea mai vulnerabilă instituție financiară din Europa.

Acțiunile Monte Paschi sunt în urcare, marți, la bursa din Milano, cu 2,6%, după ce luni au crescut cu până la 31%.

În ultima săptămână, titlurile Monte Paschi au avansat cu circa 58%, limitând pierderile din acest an la 70%.

viewscnt
Afla mai multe despre
monte dei paschi