Banca Națională a Elveției a păstrat politica monetară ultra-relaxată

Banca Națională a Elveției a păstrat politica monetară ultra-relaxată
scris 19 sep 2019

Banca Națională a Elveției (SNB) a menținut joi politica sa monetară ultra-expansionistă, refuzând să urmeze exemplul Rezervei Federale a SUA (Fed) și a Băncii Centrale Europene (BCE) în reducerea ratelor dobânzilor, dar a dat asigurări că este pregătită să intervină pe piețele valutare pentru a ține sub control aprecierea monedei naționale, transmit Financial Times și Reuters.

În linie cu estimările analiștilor, SNB a păstrat dobânda de referință la minus 0,75% iar rata dobânzii pentru depozitele constituite la SNB a rămas tot la minus 0,75%, scrie Agerpres.

Istoricul de daune al mașinilor second-hand dezvăluie mai mult de trei daune per mașină CITEȘTE ȘI Istoricul de daune al mașinilor second-hand dezvăluie mai mult de trei daune per mașină

De asemenea, Banca Națională a Elveției s-a angajat să rămână activă pe piețele valutare pentru a atenua presiunile asupra francului elvețian, perceput ca o investiție de refugiu în vremuri de incertitudini. Joi, moneda Elvețiană s-a apreciat la cel mai ridicat nivel față de euro din ultimii doi ani, din cauza tensiunilor comerciale dintre SUA și China și a incertitudinii politice din Europa.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
banca națională a elveției
politica monetara