Societe Generale își va restructura operațiunile de retail banking din Franța

Societe Generale își va restructura operațiunile de retail banking din Franța
scris 19 sep 2019

Grupul bancar Societe Generale va prezenta vineri sindicatelor franceze un nou plan de restructurare a activităților de retail banking din Franța, informează săptămânalul financiar Challenges, care citează surse din interiorul băncii.

Această reorganizare vizează mai multe mii de salariați și "ar putea afecta 20% din masa salarială", susțin sursele, care adaugă că Marie-Christine Ducholet, noul director responsabil pentru operațiunile SocGen de retail banking din Franța, urmează să se întâlnească vineri cu sindicatele, scrie Agerpres.

România - cea mai mare inflație din UE pentru a opta lună la rând CITEȘTE ȘI România - cea mai mare inflație din UE pentru a opta lună la rând

Analiștii se așteaptă ca băncile franceze să accelereze măsurile de reducere a costurilor, în condițiile în care acestea au probleme în a-și atinge țintele de profitabilitate pe fondul unor dobânzi extrem de mici.

Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare, are 154.000 de angajați și 32 de milioane de clienți în întreaga lume. 

viewscnt
Afla mai multe despre
societe generale
franta
retaul banking